Good news: Γερμανική επένδυση 40 εκατ. ευρώ στο Κορωπί & 50 νέες θέσεις εργασίας

Μέσα στους προσεχείς μήνες αναμένεται να περατωθεί και να τεθεί σε λειτουργία η νέα παραγωγική μονάδα της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Boehringer Ingelheim στο Κορωπί.

Η επένδυση είναι ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ και θα συμβάλλει στο «άνοιγμα» 50 νέων θέσεων εργασίας.  

Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μονάδα, η οποία εντάχθηκε στο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες τροφοδοσίας του 70% της παγκόσμιας αγοράς με τα αντιδιαβητικά φάρμακά της, μέσω της παραγωγής τους στην Ελλάδα. 

Τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί επισκέφτηκε ο νέος γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Γιενς Πλοτναρ, ο ο οποίος ενημερώθηκε για την πορεία της νέας επένδυσης, αλλά και για την εν γένει πορεία και επενδυτική δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα, καθώς και για την προοπτική της μελλοντικής παραγωγής περισσότερων καινοτόμων φαρμάκων από το εργοστάσιο στο Κορωπί, προκειμένου να τονωθούν ακόμα περισσότερο οι εξαγωγές. 

«Οι εξαγωγές, από την Ελλάδα αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα όπλα για την καταπολέμηση της κρίσης, δημιουργούν υπόβαθρο για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας και θα πρέπει οι Γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα βέβαια από τη δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού κλίματος», σημείωσε ο κ. Πλοτναρ. 

Η Boehringer Ingelheim, η οποία πρόσφατα ανακηρύχτηκε ως μια από τις 100 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο, κλείνει πάνω από μισό αιώνα ζωής στην Ελλάδα, ενώ πρόσφατα γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυση του εργοστασίου στο Κορωπί. 

Από το 2009 μέχρι σήμερα οι επενδύσεις της εταιρείας στην Ελλάδα ανέρχονται συνολικά γύρω στα 95 εκατ. ευρώ , ενώ εάν προστεθούν και οι επενδύσεις σε κλινικές μελέτες, τότε υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

H Boehringer Ingelheim Ελλάς συμπεριλαμβάνεται στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες του φαρμακευτικού κλάδου στη χώρα, απασχολεί 450 εργαζόμενους και είναι η μοναδική πολυεθνική εταιρεία που παρασκευάζει καινοτόμα φάρμακα σε δικό της εργοστάσιο στην Ελλάδα. Ανήκει στους εξαγωγικούς «γίγαντες» της χώρας μας, καταλαμβάνοντας το 1% των εξαγωγών ανεξαρτήτως κλάδου. 

Σήμερα, περίπου 1 στα 4 φάρμακα που εξάγονται από την Ελλάδα, προέρχονται από το εργοστάσιο της Boehringer Ingelheim στο Κορωπί, ενώ στόχος της εταιρείας είναι, μέσα στην επόμενη πενταετία, 1 στα 2 φάρμακα που εξάγονται από τη χώρα να προέρχονται από το ίδιο εργοστάσιο.

«Η έννοια της εξωστρέφειας χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει τη στροφή των εταιρειών σε επενδύσεις εκτός Ελλάδας, γεγονός που βοηθά τη βιωσιμότητα τους και στην Ελλάδα. Η δημόσια θέση της Boehringer Ingelheim συνίσταται στο να στηρίζει έμπρακτα την προσέλκυση επενδυτών επί ελληνικού εδάφους.

Η μορφή αυτής της εξωστρέφειας προϋποθέτει πέρα από το απαραίτητο όραμα, την ύπαρξη εταιρικής ευελιξίας, την πρότυπη παραγωγικότητα, το ικανότατο ανθρώπινο δυναμικό και φυσικά το αναγκαίο επιχειρησιακό σχέδιο.

Η επιχειρησιακή συμπεριφορά της εξωστρέφειας είναι ικανή να μετατρέψει τη σκέψη των επενδυτών για την Ελλάδα από το “χώρα κρίσης” σε “αναδυόμενη αγορά”, επομένως ευκαιρία, και να φέρει επενδύσεις και συνάλλαγμα από το εξωτερικό, αποτελώντας αντίβαρο στην αλλαγή της έδρας και τη διαρροή εγκεφάλων από τη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάς,  Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ