Χτενίσματα με αφέλειες: Ποιο στυλ ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου (ΦΩΤΟ)

Οι αφέλειες αποτελούν μια ιδιαίτερη επιλογή κουρέματος που θέλει προσοχή στον τύπο που θα προτιμήσετε. Σε κάποιες γυναίκες ταιριάζουν οι πυκνές, σε άλλες οι αραιές και σε άλλες τους πηγαίνει μόνο η φράντζα.

Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του ιδανικού κουρέματος και του τύπου αφελειών παίζει το σχήμα προσώπου. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αφελειών και σίγουρα θα βρείτε κάποιον που να ταιριάζει στο δικό σας.

Ασχέτως με το μήκος μαλλιών, οι αφέλειες αποτελούν ένα στοιχείο που μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση και το κούρεμα σας, ανάλογα με το πως θα τις χτενίσετε.

Οβάλ πρόσωπο:

Σύμφωνα με τους κομμωτές το οβάλ πρόσωπο είναι το ιδανικό σχήμα και του ταιριάζουν όλα τα κουρέματα. Επομένως, αν επιλέξετε αφέλειες για οβάλ πρόσωπο θα έχετε ένα εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα με οποιονδήποτε τύπο. Καλό θα ήταν βέβαια να αποφύγετε τις πολύ κοντές.

Στρογγυλό πρόσωπο:

Το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου έχει ίδιο πλάτος στο επάνω και στο κάτω μέρος, αλλά έντονα ζυγωματικά. Επομένως θα πρέπει να επιλέξετε έναν τύπο αφελειών που να μην τονίζει τα ζυγωματικά, αλλά να δίνει την ψευδαίσθηση ενός μακρόστενου και πιο λεπτού προσώπου.

Οι πλάγιες αφέλειες, τύπου φράντζας, με μεγάλη κλίση προς τη μια μεριά που δεν θα ξεπερνούν το ύψος του σαγονιού είναι ιδανικές. Αποφύγετε τις αφέλειες σε απόλυτη ευθεία, διότι έχουν την τάση να συμπιέζουν τα χαρακτηριστικά και να τονίζουν τα μάγουλα.

Μακρόστενο πρόσωπο ή με μεγάλο μέτωπο:

Το μακρόστενο σχήμα προσώπου έχει μεγάλο ύψος σε σχέση με το πλάτος του. Από την άλλη μεριά, οι αφέλειες αποτελούν ιδανικό χτένισμα για γυναίκες με μεγάλο μέτωπο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιλέξετε έναν τύπο αφελειών που θα κάνει το πρόσωπο σας να δείχνει πιο οβάλ. Θα κρύβει το μεγάλο μέτωπο ή θα μειώνει φαινομενικά το μάκρος του προσώπου.

Επομένως το ιδανικό σχήμα είναι οι μακριές αφέλειες που γίνονται πιο μακριές προς τα πλάγια. Μπορείτε ακόμη να μην τις κάνετε ευθείες, αλλά να είναι choppy (με κοψίματα). Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να επιλέξετε τις κοντές αφέλειες, τύπου baby bangs, οι οποίες καλύπτουν το μισό μέτωπο και κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο μακρύ.

Τετράγωνο πρόσωπο:

Αυτό το σχήμα προσώπου έχει ίδιο πλάτος και ύψος, με καθορισμένη γραμμή πηγουνιού. Σε αυτή την περίπτωση, οι κοντές αφέλειες θα κάνουν το ύψος του προσώπου σας πιο μικρό και θα τονίζουν τα ζυγωματικά. Οπότε, οι ιδανικές αφέλειες για ένα τετράγωνο πρόσωπο είναι οι μακριές, βαριές που φτάνουν στην μέση του φρυδιού ή κάτω από αυτό.

Χτενίστε τις ίσιες προς τα κάτω, φέρτε τις όλες στη μια πλευρά ή κάντε ένα χώρισμα στη μέση (τύπου curtain bangs). Μια ακόμη υπέροχη ιδέα είναι και οι αφέλειες με μύτες που ξεκινούν από την εξωτερική γωνία του ενός φρυδιού και φτάνουν ως την εξωτερική γωνία του άλλου στο ύψος των ματιών. Με αυτό τον τρόπο, το τετράγωνο πρόσωπο θα δείχνει πιο λεπτό και το σαγόνι πιο αρμονικό.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς:

Το σχήμα αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο, αφού έχει πλατύ μέτωπο και τριγωνικό πηγούνι με μικρό σαγόνι. Οι αφέλειες που ταιριάζουν σε ένα πρόσωπο με σχήμα καρδιάς είναι οι πλάγιες με επίπεδα που θα τραβήξουν την προσοχή στα μάτια και στην μέση του προσώπου. Η γωνία που σχηματίζουν θα πρέπει να ξεκινάει από το φρύδι και να φτάνει στην κορυφή του ζυγωματικού ή πιο κάτω.

Στο συγκεκριμένο σχήμα προσώπου αποφεύγονται οι full-fringe bangs (που καλύπτουν όλο το μήκος του μετώπου) διότι το κάνουν να φαίνεται ακόμη πιο πλατύ.

Δείτε περισσότερες προτάσεις για αφέλειες στο beautetinkyriaki.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ