Topwoman η Ελληνοκύπρια Άντρια Ζαφειράκου: Βραβεύτηκε με 1 εκατ. δολάρια ως η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Μια υπέροχη διάκριση για τη συγκεκριμένη Top Woman που έλαβε το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου με τη συνοδεία χρηματικού επάθλου ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Η Ελληνοκύπρια Άντρια Ζαφειράκου εργάζεται στο κοινοτικό σχολείο Άλπερτον, στο Μπρεντ στο Βόρειο Λονδίνο, σε μια φτωχή γειτονιά όπου ζουν πολλοί μετανάστες.

 

 

Αποφάσισε, λοιπόν, να μάθει ορισμένες βασικές εκφράσεις στις 35 γλώσσες που ομιλούνται στο σχολείο της, για να μπορεί να επικοινωνεί με τους μαθητές της και τους γονείς τους. Μια πράξη που συνέβαλε τα μέγιστα στην παραλαβή του σπουδαίου βραβείου!

"Ήμουν συγκλονισμένη, στην αρχή δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κέρδισα", δήλωσε χαρακτηριστικά η Άντρια προσθέτοντας για τους συναδέλφους της καθηγητές πως "Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους μας".

Όπως σημειώνει η Metro, ανάμεσα σε άλλους που την συνεχάρησαν ήταν και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Επίσης, παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Λούις Χάμιλτον της απένειμε το βραβείο μαζί με τον εμίρη του Ντουμπάι.

 

 

"Θα ήταν σπουδαίο, εάν μπορούσα να βοηθήσω ώστε η τέχνη να παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην κοινότητά μας" απάντησε μόλις την ρώτησαν πως θα εκμεταλλευτεί τα χρήματα που κέρδισε.

Βέβαια, όπως σημειώνεται, το βραβείο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων θα καταβληθεί σε μια περίοδο δέκα ετών με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίζει να διδάσκει για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ