Έρχεται η περίοδος νωρίς; Τότε οι γυναίκες κινδυνεύουν με περισσότερο βάρος στη ζωή τους

Περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρες έχουν οι γυναίκες στις οποίες η περίοδος ξεκινά νωρίς.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία νέα έρευνα του Imperial College του Λονδίνου.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως τα συμπεράσματά τους τα οποία δημοσιεύτηκαν στο "International Journal of Obesity", ενισχύουν την υπάρχουσα σχέση ανάμεσα στην πρόωρη εφηβεία και την μάζα σώματος μίας γυναίκας.

Προηγούμενες έρευνες έχουν αναφερθεί στη σχέση της παχυσαρκίας με την εφηβεία, με το αυξημένο σωματικό βάρος να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τις γυναίκες που η εφηβεία τους ξεκινά νωρίτερα.

Ωστόσο, αυτά τα ευρήματα μπορούν να επηρεαστούν από παράγοντες όπως η εθνικότητα, το οικονομικό υπόβαθρο, η κοινωνική κατάσταση κ.α.

Ο Dr Dipender Gill, κλινικός ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας και πρώτος συγγραφέας της μελέτης αυτής ανέφερε «Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια σχέση, αλλά δεν γνωρίζαμε εάν η πρόωρη εφηβεία προκάλεσε παχυσαρκία στην ενηλικίωση ή αν απλά συνδέθηκε με αυτό. Στην τελευταία μας μελέτη έχουμε πλέον αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε ότι πρόκειται για αιτιατό αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με την μελέτη αυτή, λοιπόν, οι γυναίκες που έχουν γονίδια, τα οποία σχετίζονται με την πρόωρη έναρξη της περιόδου και της εφηβείας, έχουν επίσης μεγαλύτερο βάρος αργότερα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ