Δημοσκόπηση KAΠΑ Research: Όχι σε ονομασία με τον όρο Μακεδονία - Ναι στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Θετικοί ως προς τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την ονομασία των Σκοπίων, αλλά αρνητικοί ως προς την υιοθέτηση του όρου «Μακεδονία» εμφανίστηκε η πλειοψηφία των ερωτηθέντων.

Σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για τα εθνικά θέματα, που διενεργήθη για λογαριασμό του Alph, στην ερώτηση για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί ή να διακοπεί η διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση των Σκοπίων, το 67,5% δηλώνει ότι πρέπει να συνεχιστεί ενώ το 30,5% δηλώνει ότι πρέπει να διακοπεί.

Απαισιόδοξο ως προς την εξεύρεση λύσης δηλώνει το 53,4% των ερωτηθέντων ενώ αισιοδοξία εκφράζει το 35,9%. Κατά μίας λύσης που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, τάσσεται το 56,5% και μόλις το 38,5% τάσσεται υπέρ αυτής.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα, το συντριπτικό ποσοστό του 92,5% απαντά η Τουρκία. Πέραν αυτής, το 47% των ερωτηθέντων επέλεξε την Αλβανία και το 37% τα Σκόπια.

Υπέρ της στάσης τηςπου τηρεί η κυβέρνηση στην περίπτωση της Τουρκίας τάσσεται το 49,5% των ερωτηθέντων το οποίο υποστηρίζει ότι μία ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι η καλύτερη επιλογή. Υπέρ μίας σκληρής στάσης τάσσεται το 46%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ενδεχόμενο ενός πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία, σχεδόν ο ένας στους πέντε (ποσοστό 49,5%) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χάσει και εδάφη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ