Αναρωτιέστε τι καιρό θα έχουμε το Πάσχα; Τα ημερομήνια μας δίνουν τις πρώτες απαντήσεις

Αν και οι μετεωρολόγοι δεν μπορούν να κάνουν ακόμη με ακρίβεια προβλέψεις, μπορούμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα από τα περίφημα ημερομήνια.

Πρόκειται για μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού, η οποία ορίζεται σύμφωνα με τον καιρό που κάνει τις 12 πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Έτσι, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου το σκηνικό του καιρού θα είναι χειμερινό. Θα υπάρχουν βόρειοι άνεμοι με πιθανές καταιγίδες και συνεχείς βροχοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ανάμεσα στους 8 και τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουμε συννεφιά, ενώ ο καιρός θα είναι βροχερός, με ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα ξεκινάει από τους 10 βαθμούς και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 14 °C.

Παράλληλα και οι πρώτες εκτιμήσεις έγκυρων μετεωρολογικών ιστοσελίδων δείχνουν θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται το πολύ μέχρι 24 βαθμούς στην Αθήνα και με χαμηλότερο τους 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα υπάρχουν και νεφώσεις. Όσον αφορά στην Κυριακή του Πάσχα συγκεκριμένα, ο καιρός στην Αττική προβλέπεται νεφελώδης με υψηλότερο τους 20° και χαμηλότερο τους 13°.

Για τη Θεσσαλονίκη τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένουμε θερμοκρασίες που θα αγγίξουν το πολύ τους 23 βαθμούς και με χαμηλότερο τους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα υπάρχουν και νεφώσεις και βροχές μες στην εβδομάδα. Όσον αφορά στην Κυριακή του Πάσχα συγκεκριμένα, ο καιρός στην Θεσσαλονίκη προβλέπεται νεφελώδης με υψηλότερο τους 19° και χαμηλότερο τους 8°.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ