Ο πιο γλυκός πειρασμός από τα χεράκια του Βαγγέλη Δρίσκα - Δίχρωμο brownies με καφέ που θα φτιάξουμε ξανά & ξανά!

Μα τι ωραίο γλύκισμα από τον αγαπημένο μας σεφ...

ΥΛΙΚΑ για 8 μερίδες

150 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

150 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. βούτυρο

6 κουτ. σούπας γλυκαντική ουσία από στέβια (ή 200 γρ. ζάχαρη)

3 αυγά

2 εσπρέσο 

Για την επιφάνεια:

300 γρ. τυρί κρέμα light

1 αυγό

2 κουτ. σούπας γλυκαντική ουσία από στέβια (ή 70 γρ. ζάχαρη)

αντικολλητικό χαρτί 

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο. Προσθέστε την γλυκαντική ουσία από στέβια, τα αυγά χτυπημένα ελαφρά, τους εσπρέσο και τέλος το αλεύρι. Καλύψτε εσωτερικό μίας στρογγυλής φόρμας για κέικ με διάμετρο 20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί και αδειάστε το μείγμα.

Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και προσθέστε την γλυκαντική ουσία από στέβια και το αυγό. Χτυπήστε για 1-2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Απλώστε το επάνω από τη σοκολατένια ζύμη. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160ο C για 45 λεπτά.

WHO IS WHO

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ