Εθνική τραγωδία στη Ρωσία! "Τουλάχιστον 48 οι νεκροί", ανάμεσα τους 11 παιδιά από την πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοένα και αυξάνεται ο θλιβερός απολογισμός των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Αν και πριν από λίγη ώρα, ο αριθμός των θυμάτων ήταν στους 37, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Sputnik και Interfax, τώρα σε τουλάχιστον 48 ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Κυριακή σε εμπορικό κέντρο στη σιβηρική πόλη Κεμέροβο.

 

 

Επίσης, τουλάχιστον 16 άτομα αγνοούνται που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι ακόμα πιο βαρύς. Νωρίτερα οι ρωσικές Αρχές έκαναν λόγο για 69 αγνοούμενους, ανάμεσά τους 40 παιδιά.

 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @oksanakistarova στις

 

Πολλά θύματα βρέθηκαν σε κινηματογραφική αίθουσα. Οι διασώστες κατόρθωσαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο, το οποίο που στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ καθώς και πολλά καταστήματα.

 

 

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας. Η υπόθεση διερευνάται. Υπό κράτηση έχει τεθεί ο επικεφαλής της εταιρείας που διαχειριζόταν το κέντρο.

 

 

Το εμπορικό κέντρο, που καλύπτει επιφάνεια 23.000 τετραγωνικών μέτρων, είχε εγκαινιαστεί το 2013. Οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν 1 εκατομμύριο ρούβλια ως αποζημίωση (περίπου 14.160 ευρώ), σύμφωνα με το πρακτορείο Tass που αναμεταδίδει και ο ΣΚΑΪ, επικαλούμενο τον κυβερνήτη της περιοχής του Κεμέροβο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ