O Θάνος Ασκητής μας εξηγεί πώς επιδρά η άνοιξη στη σεξουαλική μας ζωή

Η ψυχολογία των ανθρώπων την άνοιξη αλλάζει σημαντικά. 

Παρατηρείται αύξηση των θετικών συναισθημάτων, της διάθεσης για ψυχαγωγικές δραστηριότητες, καθώς και της σεξουαλικής επιθυμίας.

Η άνοιξη συνδέεται με τη συναισθηματική ένταση και κατ’ επέκταση με τη σεξουαλικότητα. Είναι γεγονός ότι η σεξουαλική διάθεση αυξάνεται στο διπλάσιο την εποχή αυτή.

Η άνοιξη συσχετίζεται με τους βιορυθμούς, ενδογενείς και εξωγενείς, οι οποίοι αναπτύσσουν την ευφορική διάθεση. Την εποχή αυτή η ημέρα μεγαλώνει, οι άνθρωποι ντύνονται με πιο ελαφριά ρούχα, έχουν τη διάθεση να βγουν από το σπίτι, να ασχοληθούν με εναλλακτικές δραστηριότητες. Κατά συνέπεια δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να είναι πιο κοινωνικοί και επιζητούν περισσότερο να συναναστραφούν με τους άλλους.

Η επίδραση της άνοιξης στην ερωτική διάθεση και επιθυμία είναι αισθητή και στα δύο φύλα, ανεξαρτήτως ηλικίας, όπως αναφέρει το askitis.gr. Την εποχή αυτή οι εικόνες είναι πιο έντονες και πυροδοτούνται σεξουαλικές φαντασιώσεις, κάνοντάς μας πιο «ευάλωτους» και με μεγαλύτερη αυτοδιάθεση στο σεξ. Η αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας κάνει τον άνδρα και τη γυναίκα πιο ανοιχτούς στο φλερτ και στο ερωτικό παιχνίδι. Μάλιστα υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι την άνοιξη, είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία. Ωστόσο, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η απιστία λαμβάνει χώρα όταν υπάρχουν προβλήματα στο ζευγάρι και στη σχέση, όπου οι σύντροφοι προχωρούν σε άλλες αναζητήσεις.

Η ευφορική διάθεση των ανθρώπων την εποχή αυτή, πολύ συχνά τους δημιουργεί την ανάγκη και την επιθυμία να διεκδικήσουν καλύτερη σεξουαλική ζωή, να εκφραστούν μέσα από τη σχέση τους, να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στο σύντροφό τους. Κάτι τέτοιο μπορεί να φέρει στην επιφάνεια προβλήματα που υπάρχουν στη σχέση, οδηγώντας ακόμη και σε κρίση. Είναι αλήθεια ότι όσο «ζούμε» τη σχέση μας, τόσο μπορεί να ανακαλύπτουμε και τις ελλείψεις της, σε αντίθεση με ένα ζευγάρι που είναι πιο απόμακρο, δεν περνάει χρόνο μαζί και δεν επικοινωνεί. Η κρίση όμως, μπορεί να οδηγήσει είτε στη ρήξη, είτε να αποτελέσει κίνητρο για θετική αλλαγή. Σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν βοήθεια, διεκδικώντας τη λύση, πηγαίνοντας σε ειδικό.

Στην ουσία η ευκαιρία θετικής αλλαγής της κουρασμένης σχέσης μας, είναι δικαίωμά μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ανεξαρτήτως εποχής. Η καλή επικοινωνία αυξάνει τις ερωτικές αισθήσεις μεταξύ μας, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη σεξουαλική μας ζωή.

Η άνοιξη είναι μια καλή ευκαιρία να φέρουμε την «αναγέννηση» στη σεξουαλική μας ζωή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ