Τεράστιος άθλος του Έλληνα τενίστα Θανάση Κοκκινάκη- Εκθρόνισε τον Φέντερερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησε τον Νο1 του κόσμου!

Ο Θανάσης Κοκκινάκης έκανε την έκπληξη και νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ στο πλαίσιο του β΄ γύρου για το Miami Open. Ο 21 ετών ομογενής τενίστας από την Αυστραλία, ο οποίος είναι Νο 175 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε του Ελβετού με 3-6, 6-3, 7-6(4) και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, την ώρα που ο Φέντερερ γνώρισε την δεύτερη ήττα του μέσα σε έξι ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί αυτή από τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στον τελικό του Indian Wells.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο 36χρονος Φέντερερ θα «πέσει» από το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και στην κορυφή θα «σκαρφαλώσει» ο Ράφα Ναδάλ, μολονότι ο Ισπανός δεν αγωνίζεται στο τουρνουά του Μαϊάμι.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά την ήττα του από τον Κοκκινάκη, ο Φέντερερ δήλωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στα προσεχή χωμάτινα τουρνουά της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Ρολάν Γκαρός. «Αποφάσισα να μην παίξω» τόνισε χαρακτηριστικά για την απόφασή του ο πολύπειρος Ελβετός, ο οποίος ακολουθεί το περυσινό... παράδειγμά του, όταν απείχε για δύο μήνες μετά το Όπεν του Μαϊάμι, προτού επιστρέψει στη συνέχεια και κατακτήσει τον τίτλο στο Γουίμπλεντον.

Ο Θανάσης Κοκκινάκης γεννήθηκε το 1996 και είναι Αυστραλός επαγγελματίας τενίστας, με ελληνική καταγωγή. Γεννήθηκε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας όμως ο πατέρας του Τρύφων, κατάγεται από την Καλαμάτα και η μητέρα του Βούλα, από την Τρίπολη. Ο ίδιος ξεκίνησε να παίζει τένις στα οκτώ του και το ίνδαλμα του ήταν πάντα ο Marat Safin. Ώς παίκτης στην κατηγορία juniors ο Κοκκινάκης ήταν πολύ επιτυχημένος, φτάνοντας σε δύο τελικούς Grand slam Junior στα μονά, στο 2013 Australian Open και στο 2013 US Open.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Το άρθρο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στο MadeinGreecenews στις 26/3/2018

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ