Νέα ιστορικά υψηλά για τις εξαγωγές της Κρι Κρι- Νέες συνεργασίες σε Αγγλία και Ιρλανδία

Συνεχίζει τη δυναμική εξαγωγική δραστηριότητα προς τις αγορές των ευρωπαϊκών χωρών η βιομηχανία γάλακτος Κρι Κρι.

Με το λανσάρισμα του “My authentic Greek Yogurt” σε γνωστή αλυσίδα S/M της Αγγλίας, η Κρι Κρι σηματοδοτεί την είσοδό της και στην αγορά των επώνυμων γιαουρτιών. Παράλληλα έχει επεκταθεί και στην αγορά της Ιρλανδίας.

Ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου το “My authentic Greek Yogurt” της Κρι Κρι βρίσκεται στα ράφια της Waitrose, ακολουθώντας το επιτυχημένο επαναλανσάρισμα του «Κρι Κρι, στραγγιστό & αγαπημένο» στην Ελλάδα. Η τοποθέτηση επώνυμων γιαουρτιών στη Waitrose είναι επακόλουθο της μακρόχρονης επιτυχημένης συνεργασίας της Κρι Κρι με τη μεγάλη βρετανική αλυσίδα, η οποία ξεκίνησε το 2013 με γιαούρτια ιδιωτικής ετικέτας.

Επίσης, πρόσφατα ξεκίνησε νέα συνεργασία με τη Dunnes, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες S/M στην Ιρλανδία, με προϊόντα γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας.

Σήμερα, το αναπτυσσόμενο δίκτυο εξαγωγών της Κρι Κρι περιλαμβάνει συνεργασίες με μεγάλα ευρωπαϊκά Super Market.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω συνεργασιών, η Κρι Κρι πετυχαίνει μέση ετήσια αύξηση εξαγωγών 24%, τα τελευταία χρόνια. Ειδικά δε, για το 2017 οι εξαγωγές γιαουρτιού σημείωσαν αύξηση 61% σε σχέση με το 2016. Έτσι, πλέον, τα έσοδα από εξαγωγές ξεπερνούν το 30% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

Όλες οι παραπάνω επιτυχημένες κινήσεις, οδηγούν την Κρι Κρι να θέσει ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους εξαγωγών. Η καθιέρωση του “My authentic Greek Yogurt Kri Kri” ως ένα δυνατό διεθνές brand γιαουρτιού, θα ενισχύσει περαιτέρω τον εξαγωγικό προσανατολισμό της εταιρίας.

Κρι Κρι

Η εταιρεία Κρι Κρι αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που μετρά 63 χρόνια επιχειρηματικότητας. Από το 1954 έως σήμερα ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στις Σέρρες με γαλακτοκομικά προϊόντα και παγωτό,  έχει καταφέρει να γίνει μια κερδοφόρα εξαγωγική βιομηχανία που κατέχει τη δεύτερη θέση στην ελληνική αγορά γιαουρτιού και ένα σημαντικό και συνεχώς αυξανόμενο μερίδιο στην αγορά παγωτού. Η Κρι Κρι παραμένει πιστή στο όραμά της από γενιά σε γενιά: να παράγει γιαούρτια, γάλα και παγωτά και  να προσφέρει σε όλο τον κόσμο απολαυστικές αυθεντικές γεύσεις που να χαίρουν της προτίμησης των καταναλωτών, φτιαγμένες με αγνές και ποιοτικές πρώτες ύλες, με το μεράκι αλλά και την τεχνογνωσία της 100% Ελληνικής Γαλακτοβιομηχανίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ