Κιμ Γιονγκ Ουν: Συναντήθηκε με τον κινέζο ηγέτη, Σι Τζινπίνγκ & δηλώνει έτοιμος για την grande επαφή με τον Τραμπ

Ανεπίσημη επίσκεψη στην Κίνα από την Κυριακή μέχρι σήμερα Τετάρτη πραγματοποίησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με αναλυτές, η επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε σκοπό την προετοιμασία ενόψει της διακορεατικής συνόδου κορυφής και αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής Βόρειας Κορέας - ΗΠΑ.

Το Νέα Κίνα συνόδευσε τα τηλεγραφήματά του με φωτογραφία του Κιμ και του Σι Τζινπίνγκ, του κινέζου προέδρου, καθώς οι δύο άνδρες ανταλλάσσουν χειραψία με φόντο τις σημαίες των χωρών τους.

Ο Κιμ δήλωσε ότι είχε «καρποφόρες» συνομιλίες «σε βάθος» με τον Σι, ότι είναι έτοιμος για τη σύνοδο κορυφής με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και ότι η Πιονγιάνγκ «δεσμεύεται» για την «αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου, σύμφωνα πάντα με το Νέα Κίνα. Χαρακτήρισε επίσης «καθήκον» του την επίσκεψη στην Κίνα.

Το Πεκίνο είναι εδώ και δεκαετίες ο κυριότερος σύμμαχος του μυστικοπαθούς και απομονωτικού καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, αλλά οι διμερείς σχέσεις τους είχαν επιδεινωθεί εξαιτίας της εντατικοποίησης των προγραμμάτων της Πιονγιάνγκ για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και την υποστήριξη του Πεκίνου στις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι φήμες περί επίσκεψης του Κιμ στο Πεκίνο έδιναν κι έπαιρναν, μετά την άφιξη στην κινεζική πρωτεύουσα τρένου παρόμοιου με αυτό που χρησιμοποιούσε ο πατέρας του για τις μετακινήσεις του, αλλά και τις μετακινήσεις μεγάλης αυτοκινητοπομπής με τη συνοδεία ισχυρής δύναμης της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ