Hurriyet: «Για πρώτη φορά το είπαν φωναχτά, ανταλλάξτε τους Ελληνες στρατιώτες»- Έγιναν θέμα στην Τουρκία οι δηλώσεις Κατσίκη

Οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ έγιναν θέμα στην τουρκική εφημερίδα.

Σε άρθρο της με τίτλο «Για πρώτη φορά το είπαν φωναχτά, ανταλλάξτε τους Ελληνες στρατιώτες», η εφημερίδα Hurriyet αναφέρθηκε σε όσα είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς και μια ανταλλαγή τους με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Να υπενθυμίσουμε πως κ. Κατσίκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε: «Από τη μια λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη, από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δυο χώρες την ελληνική Δικαιοσύνη και να βρούμε συμφωνία ανταλλαγής».

«Αν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δυο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα» δήλωσε ο κ. Κατσίκης, ενώ συμπλήρωσε «Ας είμαστε ειλικρινείς, εκεί το πάει ο Ερντογάν».

Αν και ο ίδιος με δήλωσή του τόνισε πως «πως απάντησε με ένα υποθετικό σενάριο σε μια υποθετική ερώτηση» η τουρκική εφημερίδα άδραξε την ευκαιρία και επεσήμανε σε σημερινό της δημοσίευμα πως βουλευτής του κυβερνητικού συνασπισμού για πρώτη φορά έκανε λόγο για ανταλλαγή.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Δημήτρη Καμμένο, βουλευτή του ίδιου κόμματος και πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Λαζαρίδης δήλωσε πως «Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ