9 + 1 special λόγοι που κάνουν τον αγαπημένο σου έναν υπέροχο μπαμπά

Συμβουλές και λύσεις σε θέματα που μας απασχολούν καθημερινά δίνει η blogger Κατερίνα Μαραγκού μέσα από το toimerologio.me

Ο άντρας που επιλέγουμε για σύντροφό μας, συνήθως είναι κάποιος που καλύπτει τις προσωπικές μας ανάγκες και ανταποκρίνεται στα στάνταρ που έχουμε θέσει αναφορικά με τον άνθρωπο που έχουμε ονειρευτεί να έχουμε δίπλα μας για μια ζωή.

Πόσο καλά, όμως, έχουμε σκεφτεί αν ο ίδιος αυτός άνθρωπος θα είναι και εξίσου καλός πατέρας για το παιδί μας; Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει άντρες κυριολεκτικά να μεταλλάσσονται μετά το παιδί και να μας εκπλήσσουν, είτε προς το καλύτερο –βγάζοντας μια τρομερή ωριμότητα, είτε προς το χειρότερο, ίσως επειδή τρομάζουν στη σκέψη ότι η ζωή τους δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια.

Αν έχετε την τύχη να έχετε δίπλα σας έναν άντρα, ο οποίος πέρα από καλός σύζυγος αποδείχθηκε και εξαιρετικός πατέρας, τότε θα αναγνωρίσετε πολλά από τα χαρακτηριστικά του στην παρακάτω λίστα, η οποία περιλαμβάνει όσα κάνουν έναν καλό μπαμπά να ξεχωρίζει:

Φέρεται στο παιδί του όπως θα ήθελε να του φέρεται ο δικός του μπαμπάς

Κανένας γονιός δεν είναι τέλειος. Και κανείς μας δεν μεγάλωσε από τέλειους γονείς. Ο καλός μπαμπάς, όμως, έχει διαχωρίσει στο μυαλό του τα θετικά και τα αρνητικά του δικού του πατέρα και έχει υιοθετήσει μόνο τα στοιχεία που τον έκαναν ευτυχισμένο ως παιδί.

Αν ο πατέρας του, για παράδειγμα, τον χτυπούσε ή του μιλούσε άσχημα, έχει ορκιστεί πως δεν θα επαναλάβει ποτέ κάτι τέτοιο. Όσο δύσκολο κι αν του είναι να ξεριζώσει από μέσα του ένα τέτοιο βίωμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο toimerologio.me

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ