Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο άτακτος παχουλός πρίγκιπας του Βελγίου Λοράν: Γιατί μειώθηκε ο μισθός του

Σε μπελάδες μπήκε ο... άτακτος πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου, με αφορμή μια ανάρτησή του στο twitter!

Ο νεότερος αδελφός του βασιλιά Φιλίππου είναι γνωστός για την ιδιόρυθμη συμπεριφορά του.

Ωστόσο, μία ανάρτησή που έκανε στα social media τον Ιούλιο του 2017 του προκάλεσε σοβαρά προβλήματα!

Ο πρίγκιπας Λοράν θα χάσει φέτος το 15% της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει γιατί συνάντησε ξένους αξιωματούχους χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές μέτρο για το βασίλειο, ενώ την κύρωση αυτή εισηγήθηκε πέρυσι ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

Ψηφίστηκε, με 93 ψήφους υπέρ έναντι 23 κατά, όπως αναφέρει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, τις πρώτες πρωινές ώρες από τους βουλευτές, γεγονός που την καθιστά εφαρμόσιμη.

Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ένας νόμος του 2013 για τις αποζημιώσεις που χορηγούνται στα μέλη της βασιλικής οικογένειας με την πρόβλεψη της δυνατότητας "μιας παρακράτησης επί της βασιλικής χορηγίας" σε περίπτωση μη σεβασμού ορισμένων κανόνων.

Στην επίμαχη φωτογραφία που ανέβασε στο twitter, ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου, εμφανίζεται ένστολος. Η φωτογραφία αυτή είχε ληφθεί κατά τη διάρκεια τελετής στην πρεσβεία της Κίνας στις Βρυξέλλες, με αφορμή την 90η επέτειο της ίδρυσης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Βάσει του νόμου αυτού της 27ης Νοεμβρίου 2013, οποιαδήποτε επίσημη συνάντηση μέλους της βασιλικής οικογένειας με ξένους αξιωματούχους πρέπει να έχει εγκριθεί εκ των προτέρων από την κυβέρνηση.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που προσάπτουν στον 54χρονο πρίγκιπα τέτοιου είδους παρεκτροπές, καθώς είχαν προηγηθεί μεταξύ άλλων διπλωματικές επαφές του στη Λιβύη ή μια μη εγκεκριμένη επίσκεψη που έκανε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό το 2011.

Ο νόμος ορίζει ότι "δίδεται, με δαπάνες του Δημοσίου Ταμείου, ετήσια χορηγία 307.000 ευρώ στον πρίγκιπα Λοράν". Η περικοπή του 15% αντιστοιχεί σε απώλεια 46.000 ευρώ.

Σε επιστολή που επιδόθηκε στο κοινοβούλιο μέσω του δικηγόρου του, ο πρίγκιπας Λοράν προκάλεσε τους βουλευτές καταγγέλλοντας την τιμωρία αυτή που μπορεί να του "προκαλέσει σοβαρή ηθική βλάβη και δύσκολα αποκαταστάσιμη".

Επισημαίνοντας ότι εξαιτίας του τίτλου του δεν έχει δυνατότητα να εργάζεται, ο αδελφός του βασιλιά υπογράμμισε ότι "τα τρία τέταρτα της χορηγίας που λαμβάνει διατίθενται σε λειτουργικές δαπάνες που υπόκεινται στον αυστηρό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου".

"Αυτή η χορηγία, για τη μείωση ή την κατάργηση της οποίας ομιλούν ανάλογα με τους ανέμους που φυσούν στην πολιτική και στα μέσα ενημέρωσης, είναι το αντίτιμο για μια ζωής, το αντίτιμο για τη ζωή μου", σύμφωνα με αντίγραφο της επιστολής που δημοσιεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης. "Από πολύ νεαρή ηλικία, ήμουν στην υπηρεσία του αδελφού μου, της οικογένειάς μου και του κράτους. Δεν μπορούσα να εργαστώ όπως μου άρεσε ή να αναπτύξω δραστηριότητα η οποία θα μου έδινε κάποια ανεξαρτησία. Ακόμη και για να παντρευτώ έπρεπε να ζητήσω την άδεια".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ