Το πρώτο εκτυπωμένο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο είναι γεγονός- Πόσο θα κοστίζει & πότε θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά

Το LSEV θα αποτελέσει το πρώτο αυτοκίνητο που θα περάσει στην ευρεία παραγωγή και επί της ουσίας θα είναι κατασκευασμένο με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Με έδρα το Hong Kong, η XEV δημιούργησε ένα αποκλειστικά διθέσιο αυτοκίνητο, το οποίο είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου με τη χρήση ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύθηκε η κινεζική εταιρεία “Polymaker” η οποία εξειδικεύεται στις τρισδιάστατες εκτυπώσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας, το LSEV θα αποτελέσει το πρώτο αυτοκίνητο που θα περάσει στην ευρεία παραγωγή και επί της ουσίας θα είναι κατασκευασμένο με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Για την ακρίβεια, μόνο το πλαίσιο και τα καθίσματα θα προέρχεται από μια συμβατική γραμμή παραγωγής και όχι από τρισδιάστατο εκτυπωτή, ενώ χάρη στην ευρηματική αρχιτεκτονική του χρειάζονται μόλις 57 επιμέρους τμήματα αλλά και τρεις ημέρες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

 Tο διθέσιο 3D εκτυπωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μοιάζει με ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης ιδανικό για εύκολο πάρκινγκ. Η αυτονομία του με ένα πλήρες φόρτισμα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 150 χιλιόμετρα απόσταση υπό κανονικές συνθήκες. Η τελική του ταχύτητα περίπου στα 69 km/h.

H εμπορική του διάθεση αναμένεται να ξεκινήσει το 2019, ενώ η τιμή του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ξεκινά περίπου από τα 8000 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ