Μια συγκλονιστική εξομολόγηση μητέρας που ο γιος της έχει σύνδρομο Άσπεργκερ: "Αισθάνεται άτυχος που γεννήθηκε στην Ελλάδα..."

Viral στο διαδίκτυο έχει γίνει η ανάρτηση της Βασιλικής Βελέντζα.

Ο λόγος για μια Ελληνίδα μητέρα που έχει έναν γιο με σύνδρομο Άσπεργκερ. Μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

"Γουστάρω που ο γιος μου δεν είναι ένα μέτριο συνηθισμένο παιδί. Ξέρει πως έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ, όπως και εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες σε όλο τον κόσμο. Ξέρει τις αδυναμίες του στο κοινωνικό επίπεδο και τις εξαιρετικές ικανότητες του στο γνωστικό…" αναφέρει μέσα σε όλα η κα. Βελέντζα.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση της μητέρας:

Παγκόσμια ημέρα αυτισμού και θα πω αυτό.. Γουστάρω που ο γιος μου δεν είναι ένα μέτριο συνηθισμένο παιδί. Ξέρει πως έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ, όπως και εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες σε όλο τον κόσμο. Ξέρει τις αδυναμίες του στο κοινωνικό επίπεδο και τις εξαιρετικές ικανότητες του στο γνωστικό.

Διαβάζει, ενημερώνεται και αισθάνεται άτυχος που γεννήθηκε στην Ελλάδα γιατί σε μια άλλη χώρα θα ήταν ήδη στο πανεπιστήμιο.

Ο ΓΙΟΣ μου άντεξε τις επιθέσεις και προχωρά σε δημόσιο σχολείο γιατί η οικογένεια του τον αγαπά για αυτό που είναι και σε συνεργασία με ειδικούς του έδωσε τη δύναμη να σταθεί εκεί που κάποιοι άλλοι 'καλοί γονείς'.. θέλησαν να τον κλείσουν απ' έξω. Λυπάμαι συγχωριανοί… Είχαμε αντίθετη γνώμη.

Θέλω να πω σε εσένα που μιλάς για αυτισμό χωρίς να ξέρεις τι είναι, να το βουλώσεις και να ασχοληθείς με ότι γνωρίζεις. Αυτά για τον αυτισμό μέσα από τη δική μου ζωή και οπτική. Λυπάμαι που δεν είμαι όσο μελό θα περιμένατε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ