Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέος διευθυντής του γραφείου του ο Στέλιος Πέτσας

Ο Στέλιος Πέτσας αναλαμβάνει τη θέση του Μιχάλη Μπεκίρη. 

Μετά την παραίτηση του Μιχάλη Μπεκίρη, για προσωπικούς λόγους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ο Στέλιος Πέτσας αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Πέτσας είναι στέλεχος του Δημοσίου και επικεφαλής της ομάδας των συμβούλων του προέδρου του κόμματος, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Πέτσας διετέλεσε, μεταξύ άλλων, διευθυντής του γραφείου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ και της Cosmote, μέλος του προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, προϊστάμενος Εσόδων του ΓΛΚ, οικονομικός σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, εθνικός εμπειρογνώμονας σε προγράμματα Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects) και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε ομάδες εργασίας και επιτροπές της ΕΕ.

Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015.

Ο κ. Πέτσας είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, διεθνών οικονομικών, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, είναι έγγαμος και πατέρας δυο κοριτσιών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ