Οι τελευταίες τάσεις στο Instagram! Πως τα βίντεο έγιναν συνταγή επιτυχίας

Το Instagram, όπως και κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εξελίσσεται διαρκώς, με νέες τάσεις να εμφανίζονται κάθε λίγο και λιγάκι, όπως είναι η αναγνώριση εικόνων, τα νέα hashtags κτλ.

Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις στο Instagram;

Δεν έχουν τόση σημασία οι followers αλλά το engagement
Το Instagram βελτιώνει διαρκώς τον αλγόριθμό του και από ότι φαίνεται, αυτός αγαπάει το engagement. Αν προσέξεις τις 10 πρώτες φωτογραφίες σε κάθε hashtag, θα δεις ότι δεν έχουν απαραίτητα τα περισσότερα likes, αλλά το μεγαλύτερο engagement. Άρα, τα σχόλια είναι πιο σημαντικά από τα likes.

Φωτογραφίες με καλή εστίαση και οξύτητα
Δηλαδή κρυστάλλινες, καθαρές. Οι φωτογραφίες των πιο διάσημων blogger είναι πλέον καθαρές. Είναι το νέο στιλ! Με αυτό τον τρόπο οι φωτογραφίες δείχνουν καλύτερης ποιότητας.

Βίντεο
To Instagram πραγματικά προωθεί τα βίντεο. Τα βίντεο παίζουν αυτόματα, καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο και εμφανίζονται για περισσότερο χρόνο στην εξερεύνηση, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

Περιορισμός του automation
Το Instagram δεν σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς εφαρμογές ή sites που αναρτούν φωτογραφίες, κάνουν like, ακολουθούν χρήστες ή κάνουν σχόλια, αυτόματα. Είναι ενάντια στην πολιτική του και ο λογαριασμός σου μπορεί να μπλοκαριστεί για αυτό. Καλύτερα, λοιπόν, να μην χρησιμοποιείς τέτοιες εφαρμογές, γιατί σημαίνει ότι θα έχεις λιγότερα likes, σχόλια ή απήχηση.

Cinemagraphs
Τα Cinemagraphs έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ δημοφιλή. Στη ουσία είναι “κινούμενες φωτογραφίες”. Η εφαρμογή Werble είναι γεμάτη από έτοιμα, εντυπωσιακά εφέ που μπορείς να προσθέσεις στις εικόνες σου.

#Hashtags
Όλοι στο Instagram λατρεύουν τα #hashtags. Το πρόβλημα είναι ότι πολλά hashtags έχουν ήδη κορεστεί και δεν σε βοηθούν να αναπτύξεις το προφίλ σου. Hashtags όπως τα #love και #food είναι τόσο γενικά και έχουν τεράστιο ανταγωνισμό, με δισεκατομμύρια χρήστες να παλεύουν να εμφανιστούν. Υπάρχουν, όμως, και hashtags με λιγότερο ανταγωνισμό, που εκφράζουν συγκεκριμένες κοινότητες. Για αυτό μην ακολουθείς μόνο χρήστες που σου αρέσουν, αλλά και hashtags που σου αρέσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ