O Τζούνια Ισιγκάμι "απελευθερώνει την αρχιτεκτονική" - Μια σπουδαία έκθεση από τον κορυφαίο Ιάπωνα καλλιτέχνη (ΦΩΤΟ)

Mια έκθεση στο Fondation Cartier στο Παρίσι που εγκαινιάστηκε στις 30 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου.

Ο Τζούνια Ισιγκάμι είναι μια σημαντική και μοναδική φιγούρα της σκηνής των νέων Ιαπώνων αρχιτεκτόνων.

Οι προβολείς στράφηκαν πάνω του όταν, στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας του 2010, τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα. Τώρα, το Fondation Cartier στο Παρίσι φιλοξενεί την πρώτη μεγάλη σόλο έκθεση ενός δημιουργού με ένα ποιητικό έργο στις αποσκευές του, έργο στο οποίο το τοπίο κατέχει κεντρική θέση.

Η έκθεση «Απελευθερώνοντας την αρχιτεκτονική» αποκαλύπτει την έρευνα του Ισιγκάμι στην ελευθερία, τη ρευστότητα και το μέλλον της αρχιτεκτονικής. Συνοδεύεται από ένα βιβλίο το οποίο ιχνηλατεί τη συνεργασία του με το Ίδρυμα, με φωτογραφίες, σχέδια, μοντέλα και όλη την ποίηση που είναι σύμφυτη στη δουλειά του.

«Θέλω την αρχιτεκτονική να την σκέφτομαι ελεύθερα» εξηγεί ο Τζούνια Ισιγκάμι. «Θέλω να διευρύνω την προοπτική μου στην αρχιτεκτονική όσο ευέλικτα, πλατιά και επιδέξια είναι δυνατόν, πέρα από τα στερεότυπα για το τι θεωρείται "αρχιτεκτονική"» συνεχίζει.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Ιάπωνας ντιζάινερ και αρχιτέκτονας παρουσιάζει 20 από τα πρότζεκτ του σε Ευρώπη και Ασία μέσα από μια σειρά μεγάλης κλίμακας μοντέλων, συνοδευόμενα από ταινίες και σχέδια που καταγράφουν τα διάφορα στάδια σύλληψης και υλοποίησής τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ