ΕΣΕΕ: Γιατί είναι πιο φθηνό από πέρυσι το πασχαλινό τραπέζι;

Λίγο φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι είναι το φετινό πασχαλινό τραπέζι το οποίο, σύμφωνα με τις μετρήσεις στις οποίες προέβη η ΕΣΕΕ, θα σημειώσει υποχώρηση κατά 1,8%.

Όπως ανέφερε μιλώντας , στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, (ΕΣΕΕ),  Βασίλης Κορκίδης, πρόκειται για οριακή μείωση ενώ πρόσθεσε ότι οι ανάγκες των παιδιών αλλά και τα απαραίτητα «συστατικά» του πασχαλινού τραπεζιού, αποτελούν τις βασικές επιλογές αγοράς των καταναλωτών την τρέχουσα περίοδο.   

«Περισσότερο κινούνται τα είδη που έχουν να κάνουν με το παιδί (...) οπότε τα παιδικά, είτε είναι παιχνίδια, είτε λαμπάδες, είτε ρούχα, είτε παπούτσια, νομίζω ότι είναι το αντικείμενο μεγαλύτερης κίνησης στα καταστήματα, και μετά είναι τα τρόφιμα, μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού για το Πάσχα πάει στο πασχαλινό τραπέζι» υπογράμμισε ο κ. Κορκίδης. Σε αυτούς τους δύο κλάδους εστιάζεται η προσοχή των καταναλωτών και εκεί παρατηρείται η μεγαλύτερη κίνηση στην αγορά, επισήμανε.

Η πασχαλινή αγορά, τόνισε ο κ. Κορκίδης, «είναι περιορισμένη σε χρόνο και χρήμα, μικρή σε χρόνο και τζίρο όμως είναι πολύ σημαντική για την αγορά, διότι είναι μεταξύ Χριστουγέννων και καλοκαιρινής περιόδου και είναι μία αγορά όπου γίνεται ένας τζίρος περίπου 1,8 δισ. ευρώ».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ