Υπόθεση Έλενας Φραντζή: Καθαιρείται ο ιερέας που βίαζε τη θετή του κόρη στην Κύπρο

Στις 19 Απριλίου αναμένεται να καθαιρέσει η Ιερά Σύνοδος τον άνθρωπο που κακοποιούσε το άτυχοαπό τα τέσσερα του χρόνια.

Η κυπριακή δικαιοσύνη είχε καταδικάσει τον παπά σε διετή κάθειρξη, για την αδίστακτη σεξουαλική κακοποίηση της τότε μόλις 4 ετών Έλενας Φραντζή και πλέον αποβιώσασας, της οποίας την επιμέλεια είχε αναλάβει ως ανάδοχος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Φιλελεύθερος, η καθαίρεση του Στυλιανού Σάββα καθίσταται πλέον αναπόφευκτη μετά την αποκάλυψη των πρακτικών της Ιεράς Συνόδου, με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2015, τα οποία ευθέως παραπέμπουν σε στημένη διαδικασία η οποία δρομολογούσε την οριστική απαλλαγή του από τις κατηγορίες που του επιδαψιλεύονταν, παρά το γεγονός ότι τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου όσο και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος μειοψήφισαν θεωρώντας ότι πρέπει να υπάρξει πιο ενδελεχής έρευνα.

Στην περίπτωση του ιερέα που παρενόχλησε την Έλενα, την πρόταση για καθαίρεση αναμένεται να υποβάλει ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας. Είναι ο μητροπολίτης ο οποίος στην προηγούμενη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου για εξέταση της υπόθεσης του Στυλιανού Σάββα, είχε αποσύρει τις κατηγορίες που βάρυναν τον ιερέα.

Επιπλέον, τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, αναφέρουν πως ο μητροπολίτης Ησαΐας αναφερόμενος στον ιερέα είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως "έχει αρκετά ταλαιπωρηθεί, τόσον ο ίδιος όσον και η οικογένειά του". Συγχρόνως, η κυπριακή δικαιοσύνη καλεί ξανά τη σύζυγο του ιερέα για περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης της Έλενας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ