Υπόθεση Έλενας Φραντζή: Καθαιρείται ο ιερέας που βίαζε τη θετή του κόρη στην Κύπρο

Στις 19 Απριλίου αναμένεται να καθαιρέσει η Ιερά Σύνοδος τον άνθρωπο που κακοποιούσε το άτυχοαπό τα τέσσερα του χρόνια.

Η κυπριακή δικαιοσύνη είχε καταδικάσει τον παπά σε διετή κάθειρξη, για την αδίστακτη σεξουαλική κακοποίηση της τότε μόλις 4 ετών Έλενας Φραντζή και πλέον αποβιώσασας, της οποίας την επιμέλεια είχε αναλάβει ως ανάδοχος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Φιλελεύθερος, η καθαίρεση του Στυλιανού Σάββα καθίσταται πλέον αναπόφευκτη μετά την αποκάλυψη των πρακτικών της Ιεράς Συνόδου, με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2015, τα οποία ευθέως παραπέμπουν σε στημένη διαδικασία η οποία δρομολογούσε την οριστική απαλλαγή του από τις κατηγορίες που του επιδαψιλεύονταν, παρά το γεγονός ότι τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου όσο και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος μειοψήφισαν θεωρώντας ότι πρέπει να υπάρξει πιο ενδελεχής έρευνα.

Στην περίπτωση του ιερέα που παρενόχλησε την Έλενα, την πρόταση για καθαίρεση αναμένεται να υποβάλει ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας. Είναι ο μητροπολίτης ο οποίος στην προηγούμενη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου για εξέταση της υπόθεσης του Στυλιανού Σάββα, είχε αποσύρει τις κατηγορίες που βάρυναν τον ιερέα.

Επιπλέον, τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, αναφέρουν πως ο μητροπολίτης Ησαΐας αναφερόμενος στον ιερέα είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως "έχει αρκετά ταλαιπωρηθεί, τόσον ο ίδιος όσον και η οικογένειά του". Συγχρόνως, η κυπριακή δικαιοσύνη καλεί ξανά τη σύζυγο του ιερέα για περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης της Έλενας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ