Ανακοίνωση - έκπληξη από την Uber! Αναστέλλει την υπηρεσία με ιδιώτες οδηγούς στην Ελλάδα

Η εταιρεία επικαλείται τη νέα τοπική νομοθεσία που έχει ψηφιστεί και που επιβάλλει περιοριστικούς όρους στη λειτουργία της.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία πριν από λίγες ώρες και αναμεταδίδει το Reuters, η Uber έλαβε την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία της υπηρεσίας της UberX στην Ελλάδα.

"Πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε μέσα σε αυτό το νέο πλαίσιο και μέχρι να συμβεί αυτό θα αναστείλουμε την UberX στην Αθήνα από την ερχόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε την κατάλληλη λύση" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Uber διαθέτει δύο υπηρεσίες στην Αθήνα: το UberX, το οποίο χρησιμοποιεί επαγγελματίες οδηγούς και UberTAXI, το οποίο χρησιμοποιεί οδηγούς ταξί.

Σε e-mail προς τους πελάτες της η ομάδα της Uber Greece αναφέρει χαρακτηριστικά: "Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή περιλαμβάνει διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο. Για αυτό το λόγο, προχωράμε στην αναστολή της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα, τη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 23:59 μέχρι να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις".

"Καταλαβαίνουμε ότι βασίζεστε στην εφαρμογή μας για να μετακινήστε με ευκολία και ασφάλεια στην Αθήνα και αυτή η είδηση ίσως έρχεται ξαφνικά" σημειώνει η ανακοίνωση και προσθέτει: "Δεν φεύγουμε όμως από την Ελλάδα. Προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας στην Αθήνα με την υπηρεσία uberTAXI".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ