Είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ απόγονος του Μωάμεθ; Το γενεαλογικό της δέντρο δίνει τις απαντήσεις...

Ιστορικοί υποστηρίζουν πως η βρετανίδα Μονάρχης είναι απόγονος του ιδρυτή του Ισλάμ.

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, ωστόσο, αυτό ισχυρίζονται ιστορικοί!

Ερευνώντας το γενεαλογικό δέντρο της Βρετανίδας βασίλισσας, σε βάθος 43 γενεών, οι ιστορικοί διαπίστωσαν πως υπάρχει σχέση ανάμεσα στην Ελισάβετ και τον ιδρυτή του Ισλάμ.

Τα ευρήματα αυτά καθιστούν την Μονάρχη της Μ. Βρετανίας απόγονο- έστω και μακρινή- του Μωάμεθ, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Τα  ευρήματα είχαν δημοσιευτεί το 1986 από τον Οίκο Burke's Peerage (που ίδρυσε πριν από 192 χρόνια ο Ιρλανδός γενεαλόγος- ερευνητής Τζον Μπερκ), ο οποίος ειδικεύεται στα γενεαλογικά δένδρα των γαλαζοαίματων του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά επανήλθαν πρόσφατα στο προσκήνιο όταν η εφημερίδα Al-Ousboue στο Μαρόκο υποστήριξε ότι η Βρετανή μονάρχης κατάγεται από τον προφήτη Μωάμεθ καθώς η γενεαλογική της γραμμή περνά από τον Δούκα του Κέιμπριτζ τον 14ο αιώνα και μέσω της μουσουλμανοκρατούμενης μεσαιωνικής Ισπανίας φθάνει μέχρι την κόρη του προφήτη, τη Φατίμα.

Αν και ορισμένοι ιστορικοί εκφράζουν έντονες αμφιβολίες, γενεαλογικά αρχεία στην πρώιμη περίοδο της μουσουλμανικής κατάκτησης της Ισπανίας έρχονται να στηρίξουν τον ισχυρισμό, που επαλήθευσε και ο πρώην μεγάλος μουφτής της Αιγύπτου, Αλή Γκομάα.

Ο διευθυντής του Οίκου Burke’s σε επιστολή του το 1986 προς την τότε πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ είχε επισημάνει την ανάγκη να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας των μελών της βασιλικής οικογένειας από ισλαμιστές τρομοκράτες λόγω «της άμεσης καταγωγής της από τον προφήτη Μωάμεθ». Και αναφερόμενος στο γεγονός ότι η αποκάλυψη αυτή θα αποτελούσε έκπληξη για πολλούς υπηκόους της Ελισάβετ πρόσθεσε: «Είναι ελάχιστα γνωστό στον βρετανικό λαό ότι το αίμα του Μωάμεθ τρέχει στις φλέβες της βασίλισσας. Ωστόσο, όλοι οι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες είναι περήφανοι γι’ αυτό».

(Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν)

Η έρευνα του οίκου Burke’s Peerage ήταν η πρώτη που υποστήριξε επίσημα ότι η Ελισάβετ είναι μακρινή απόγονος του ιδρυτή της μουσουλμανικής θρησκείας – και άρα μακρινή συγγενής μεταξύ άλλων των βασιλέων της Ιορδανίας και του Μαρόκου.

Υποστήριζαν ότι η βασίλισσα Ελισάβετ κατάγεται από μια μουσουλμάνα πριγκίπισσα, ονόματι Ζαΐντα, που διέφυγε από τη Σεβίλλη τον 11ο μ.Χ. αι. προτού ασπαστεί τον Χριστιανισμό.

Η Ζαϊντα ήταν η τέταρτη σύζυγος του βασιλιά Αλ Μουταμίντ ιμπν Αμπάντ της Σεβίλλης. Καρπός του γάμου τους ήταν ο Σάντσο, μία απόγονος του οποίου παντρεύτηκε αργότερα τον Δούκα του Κέιμπριτζ.

Το βρετανικό περιοδικό Spectator, ωστόσο, θεωρεί ότι οι ρίζες της Ζάιντα είναι «αμφισβητήσιμες», καθώς ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν ότι ήταν η κόρη του χαλίφη Μουαταμίντ μπιν Αμπάντ που καταγόταν από τον Μωάμεθ, ενώ άλλοι πιστεύουν πως δεν είχε συγγένεια εξ’ αίματος με τον χαλίφη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ