Good News: Ο Made in Greece αρχιμουσικός Γιώργος Μπαλατσινός & η παγκόσμια διάκριση του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας μαέστρος διακρίθικε μεταξύ 128 κορυφαίων μουσικών

Ο ανερχόμενος, πολυβραβευμένος 34χρονος Έλληνας μαέστρος Γιώργος Μπαλατσινός, που από τις 18 Απριλίου θα διευθύνει τον «Μαγικό Αυλό» στην Εθνική Λυρική Σκηνή, διακρίθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς διεύθυνσης ορχήστρας με έργα συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα: τον διαγωνισμό Concorso Internazionale Giancarlo Facchinetti στην Ιταλία.

Μεταξύ 128 διαγωνιζομένων υψηλού επιπέδου από όλον τον κόσμο, ο Γιώργος Μπαλατσινός, διαγωνίστηκε στον τελικό κύκλο, αποσπώντας το τρίτο βραβείο, σε έργα των I. Stravinsky, A. Copland, G. Grisay, T. Murail, C. Togni, J. Weir. Η πιο πρόσφατη εμφάνισή του στην Ελλάδα, στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Ο Γιώργος Μπαλατσινός ζει μόνιμα στην Ελβετία από το 2003. Από το 2010 μέχρι σήμερα, υπηρετεί ως Αρχιμουσικός της Ορχήστρας Νέων του Καντονιού της Βέρνης της Ελβετίας (www.jso-arabesque.ch), η οποία το 2015 κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό για Ορχήστρες Νέων στην Βιέννη, ενώ από το 2017 είναι Καλλιτεχνικος Διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου Sinfonietta Mosaique (http://sinfoniettamosaique.ch/).

Κατά την περίοδο 2018/2019 έχει κληθεί να διευθύνει σημαντικές ορχήστρες στην Γερμανία, Ρωσία, Πολωνία, Ρουμανία και Ιταλία.

Ο Γιώργος Μπαλατσινός θα διευθύνει τον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ στην Εθνική Λύρικη Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 18, 20, 22, 25, 27 και 29/4. Πρόκειται για μια παραγωγή της Κωμικής Όπερας του Βερολίνου (Komische Oper Berlin).

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για  πρώτη φορά στο MadeinGreecenews στις 11/4/2018

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ