Ποια λάθη κάνουν οι γονείς όταν το παιδί τους ξεσπάει με επιθετικότητα;

Όταν το παιδί ξεσπάει, το μόνο εύκολο είναι να παρασυρθείτε από την ένταση και να κάνετε κάποιο από τα παρακάτω λάθη στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Δείτε ποια είναι αυτά και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε:

Όταν βλέπετε ότι το παιδί είναι εκτός ορίων, είναι χαμένος κόπος να προσπαθήσετε να το ρωτήσετε τι το έκανε να αντιδράσει έτσι. Γενικότερα, αν δεν ηρεμήσει, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει διάλογος και να βγει άκρη.

Εξίσου λανθασμένη αντιμετώπιση, όσο το ξέσπασμα είναι σε πλήρη εξέλιξη, είναι να προσπαθήσετε να κάνετε επίκληση στη λογική του παιδιού. Είναι ξεκάθαρο ότι εκείνη τη στιγμή δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι παραλογίζεται!

Μην απειλείτε το παιδί ότι θα το τιμωρήσετε ή, ακόμα χειρότερα, ότι θα το παρατήσετε και θα φύγετε αν δε σταματήσει τα κλάματα και τις φωνές. Το ζητούμενο δεν είναι να βολέψετε τη στιγμή, ακόμα και με αντιπαιδαγωγικές μεθόδους, αλλά να καταλάβει το παιδί με τη στάση σας ότι είναι λάθος πρώτα για το ίδιο η συγκεκριμένη συμπεριφορά, σύμφωνα με το mother.gr.

Όσο εκνευρισμό ή άβολα να νιώθετε, μην παρασυρθείτε και βάλετε τις φωνές στο παιδί γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να επιτείνετε το ξέσπασμά του. Φροντίστε λοιπόν να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας μέχρι να περάσει η «μπόρα» και την κατάλληλη στιγμή εξηγήστε στο παιδί με ήρεμο τόνο γιατί είναι μη αποδεκτά τα ξεσπάσματά του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ