Η Βουλή θα "υιοθετήσει» τα παιδιά του αδικοχαμένου Μπαλταδώρου - Οι άλλες 35 "υιοθεσίες" ανήλικων παιδιών πιλότων & τα ποσά

Με απόφαση που ελήφθη το 2008 από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, το Σώμα υιοθέτησε το σύνολο των ανήλικων παιδιών των πιλότων που έχασαν την ζωή τους "στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996 ως σήμερα".

Στην άμεση στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προχωρά η Βουλή των Ελλήνων με την "υιοθεσία" των ανήλικων παιδιών του.

Μια απόφαση που γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και αφορά στον πιλότο του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου,.

"Η συμβολική υιοθεσία των παιδιών αυτών από την Βουλή των Ελλήνων αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που με θάρρος, αυταπάρνηση και αφοσίωση στο καθήκον έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας τη χώρα", είχε δηλώσει παλαιότερα μεταξύ άλλων ο κ. Πετσάλνικος από το βήμα της Βουλής.

Εκείνη τη χρονική περίοδο, σύμφωνα με την Καθημερινή, η απόφαση αφορούσε σε 29 επιπλέον ανήλικα παιδιά, πέραν των ανηλίκων παιδιών του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη και του Ταγματάρχη Ανδρέα Δερμάρη - για τα οποία η Βουλή έχει λάβει ομόφωνη απόφαση στις 9 Σεπτεμβρίου 2010 - και του υποσμηναγού Νικολάου Παρούση και του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη με προγενέστερες αποφάσεις, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα. 

Μέχρι σήμερα,  η Βουλή είχε λάβει απόφαση υιοθεσίας για συνολικά 35 ανήλικα παιδιά, για τα οποία καθόρισε να καταβάλει ένα ορισμένο ποσό μέχρι την ενηλικίωσή τους, ενώ σε περίπτωση που σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.

Το ποσό είχε καθοριστεί στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια νέα τροποίηση, αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι τα δύο παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου θα λαμβάνουν 18.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ