Ιστορική στιγμή για τις Μυκήνες: Τους Βασιλικούς τάφους επισκέφθηκαν οι Βασιλιάδες του Μπαχρέιν (ΦΩΤΟ)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, τους φύλακες των αρχαιολογικών χώρων σε Μυκήνες και Ναύπλιο.

Δυο μαύρα πολυτελή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με φιμέ τσάμια πάρκαραν έξω από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και οι επιβάτες τους μαζί με την συνοδεία τους κατευθύνθηκαν στα εκδοτήρια εισιτηρίων, όπου δήλωσαν πως είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν.

Μάλιστα ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και ένας από τους γιους του βασιλιά, ενώ νωρίτερα είχαν επισκεφθεί και την Ακρόπολη στην Αθήνα.

Οι βασιλικοί επισκέπτες είχαν ιδιαίτερη έφεση στις φωτογραφίες και την καταγραφή βίντεο με μεγάλο και επαγγελματικό εξοπλισμό, που δεν μπόρεσαν όμως να τον χρησιμοποιήσουν μέσα στους αρχαιολογικού χώρους, καθώς δεν διάθεταν τις σχετικές άδειες.

Στην συνέχεια, όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr, κατευθύνθηκαν και επισκέφθηκαν το κάστρο του Παλαμηδίου και κατέληξαν στο λιμάνι του Ναυπλίου, όπου και  κατέγραψαν την Αργολική πρωτεύουσα ακόμη και με drone.

Καθ όλη την διαρκεια της παρουσίας των υψηλών επισκεπτών, πολυπληθής ομάδα προσωπικών φρουρών παρακολουθούσε διακριτικά και από απόσταση, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Αργά το απόγευμα αναχώρησαν για την Αθήνα.

Έτσι, αν και προφανώς δεν πρόκειται για κάποια "ιστορική στιγμή", η ιστορία φέρνει ξανά κοντά την Αρχαία Ελλάδα με τον Αρχαίο Αραβικό κόσμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ