Απίστευτο! Τι βρήκαν στο στομάχι της φάλαινας που ξεβράστηκε στη Σαντορίνη

Σοκ έπαθαν οι άνθρωποι που έθαψαν το άτυχο θηλαστικό, όταν ανακάλυψαν ποια ήταν η αιτία του θανάτου του.

Πριν από μερικές ημέρες μία νεκρή φάλαινα μήκους 9 μέτρων ξεβράστηκε στην περιοχή του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη.

Έκπληκτοι μάρτυρες που έθαψαν το ζώο στην Χωματερή ανακάλυψαν ότι μέσα στο στομάχι της φάλαινας υπήρχαν πάνω από 30 κιλά πλαστικής σακούλας, με αποτέλεσμα το άτυχο θηλαστικό να βρει τραγικό θάνατο, όπως αναφέρει το cyclades24.gr.

Η αποκάλυψη ότι ο θάνατος της φάλαινας φυσητήρα που ξεβράστηκε στην Σαντορίνη, προκλήθηκε από περισσότερα από 30 κιλά πλαστικές σακούλες που βρέθηκαν στην κοιλιά της, επανέφερε στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα με τα απόβλητα στις θάλασσες και τα θηλαστικά.

(Photo: cyclades24.gr)

Όπως έγινε γνωστό η φάλαινα μήκους 9 μέτρων, πιθανότατα πέθανε από γαστρικό σοκ που προκλήθηκε από την κατάποση πλαστικού. Η φάλαινα δεν μπόρεσε να αποβάλει τα πλαστικά από το πεπτικό σύστημά της, με αποτέλεσμα να πάθει περιτονίτιδα και να καταλήξει.

Τα πλαστικά στις θάλασσες και τους ωκεανούς είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους και απειλές που αντιμετωπίζει το θαλάσσιο οικοσύστημα. Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα ζώα πεθαίνουν εξαιτίας των ανθρώπινων σκουπιδιών που βρίσκονται στο περιβάλλον όπου ζουν, παρά εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Τέτοιες εικόνες είναι πραγματικά συγκλονιστικές και αποτυπώνουν το μέγεθος ενός προβλήματος που κανένας μας δεν θέλει να ξέρει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ