Ο Σπύρος Σούλης συμβουλεύει: Έτσι θα απολυμάνετε γρήγορα το πλυντήριό σας & θα έχετε πάντα καθαρά ρούχα!

Να πως θα απολυμάνετε το πλυντήριό σας και πως θα καθαρίζουν κάθε φορά τα ρούχα σας!

Μπορεί να χρησιμοποιούμε το πλυντήριο ρούχων για να καθαρίζουμε τα ρούχα μας αυτό δεν σημαίνει όμως πως η συγκεκριμένη συσκευή δεν χρειάζεται καθάρισμα.

Γι'αυτό σας δείχνουμε πώς να κάνετε απολύμανση πλυντηρίου ώστε να έχετε ακόμα πιο καθαρά και μυρωδάτα ρούχα, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

Απολυμάνετε το Πλυντήριο Ρούχων με 2 Διαφορετικούς τρόπους!

Μέθοδος 1η: Ξίδι και μαγειρική σόδα Λίγα είναι τα πράγματα μέσα στο σπίτι που δεν μπορούν να καθαριστούν με σόδα και ξίδι. Ανακατέψτε 1/4 φλ. μαγειρική σόδα με 1/4 φλ. νερό και ρίξτε το μείγμα στο συρταράκι που τοποθετείτε πάντα το απορρυπαντικό όταν βάζετε μια πλύση στο πλυντήριο ρούχων. Βάλτε μέσα στο πλυντήριο (εκεί που μπαίνουν τα ρούχα) 2 φλ. ξίδι και ξεκινήστε κανονικά την πλύση με την υψηλότερη θερμοκρασία νερού.

Τip Αν θέλετε τοποθετήστε 1-2 πετσέτες μέσα στο πλυντήριο γιατί κάποια πλυντήρια συνιστούν να μην κάνετε άδειες πλύσεις στο πλυντήριό σας.

Η μαγειρική σόδα και το ξίδι «σπάνε» τις βρομιές αλλά και τη μούχλα που έχει συσσωρευτεί και καθαρίζουν αποτελεσματικά το πλυντήριό σας.

Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι και υγρό πιάτων για να καθαρίσετε το πλυντήριό σας και εξωτερικά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Καθαρίστε το πλυντήριό σας μια φορά τον μήνα.

Μέθοδος 2η: Χλωρίνη και νερό Αν το πλυντήριό σας έχει μαζέψει πολλή μούχλα (ειδικά κάτω από το λάστιχο στην «είσοδο» του πλυντηρίου) η λύση είναι μια και ακούει στο όνομα χλωρίνη! Ανακατέψτε ίση ποσότητα χλωρίνης και ζεστού νερού και βουτήξτε μια άσπρη πετσέτα μέσα στο μείγμα. Βάλτε την πετσέτα πάνω στο σημείο που έχει συγκεντρωθεί πολλή μούχλα και αφήστε την να κάνει τη δουλειά της για 30 λεπτά. Μόλις βγάλετε την πετσέτα από το λάστιχο τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα το λάστιχο. Κάντε μια πλύση με ζεστό νερό (βάζοντας και την πετσέτα που χρησιμοποιήσατε στο πλυντήριο) για να καθαρίσει το πλυντήριο από τα υπολείμματα χλωρίνης αλλά και άλλες βρομιές που ίσως έχουν συσσωρευτεί. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση, ξαναρυθμίστε το πλυντήριο σε νέα πλύση βάζοντας στο εσωτερικό 2 φλ. ξίδι και μερικές πετσέτες.

Προσοχή Μην φέρετε σε επαφή ξίδι και χλωρίνη γιατί τα δύο αυτά υγρά αντιδρούν άσχημα.

Όσο για τους λόγους για τους οποίους μπορεί το πλυντήριό σας να μην πλένει καλά;

Πολλά ρούχα στον κάδο Πολλές φορές υπερφορτώνετε το πλυντήριό σας και το γεμίζετε με ρούχα με σκοπό να βάλετε λιγότερα πλυντήρια. Το κάθε πλυντήριο, όμως, χωράει συγκεκριμένο αριθμό ρούχων πράγμα που σημαίνει πως αν το γεμίσετε με περισσότερα τα ρούχα σας θα “δυσκολεύονται” να πλυθούν όπως πρέπει. Φροντίζετε να μην παραγεμίζετε το πλυντήριό σας πράγμα που μπορείτε να διαπιστώσετε βάζοντας την παλάμη σας ανοιχτή πάνω από τα ρούχα. Αν χωράει άνετα τότε έχετε βάλει τη σωστή ποσότητα ρούχων στο πλυντήριο.

Ποσότητα απορρυπαντικού Είτε βάλετε λιγότερο από ότι πρέπει απορρυπαντικό είτε βάλετε περισσότερο το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Τα ρούχα σας δεν θα καθαρίσουν. Πρέπει κάθε φορά να βάζετε τη συνιστώμενη ποσότητα απορρυπαντικού.

Λάθος θερμοκρασία Μην ρυθμίζετε κάθε πλύση στο μισάωρο ή στο 45λεπτο πρόγραμμα. Αυτές οι πλύσεις είναι για περιπτώσεις που τα ρούχα δεν είναι βρώμικα και απλά θέλουν ένα φρεσκάρισμα. Υπάρχουν ρούχα, όπως είναι τα λευκά, τα σεντόνια και οι πετσέτες που θέλουν πλύσιμο στους 60 βαθμούς για να καθαρίσουν όπως πρέπει.

Βρώμικο πλυντήριο Αν έχετε πολύ καιρό να καθαρίσετε το πλυντήριό σας τότε είναι λογικό να μην καθαρίζει τα ρούχα σας όπως θα έπρεπε. Φροντίζετε να καθαρίζετε το πλυντήριό σας τακτικά και να μην ξεχνάτε το συρτάρι που μπαίνει το απορρυπαντικό και το μαλακτικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ