Too late... Καθαιρέθηκε ο ιερέας μετά την αυτοκτονία της κοπέλας που βίαζε & που συγκλόνισε την Κύπρο

Απόφαση για καθαίρεση του ιερέα για την υπόθεση της Έλενας Φραντζή, έλαβε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Καθαιρέθηκε, τελικά, ο ιερέας για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης της Έλενας Φραντζή που συγκλόνισε την Κύπρο, έναν μήνα μετά την αυτοκτονία της κοπέλας.

Σε σημερινή της συνεδρίαση, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου εξέτασε το γραπτό αίτημα που κατέθεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας για καθαίρεση του ιερέα από τους Εργάτες, όπως αναφέρει το sigmalive.com.

Η απόφαση, σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου, ήταν ομόφωνη, ενώ ο ιερέας έχει δικαίωμα έφεσης. Για πρώτη φορά σήμερα το πενταμελές της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου έλαβε τέτοια απόφαση. 

Μέσα στους λόγους καθαιρέσεως, είναι και ο συγκυλισμός. Ένας από τους λόγους, λοιπόν, που υποστηρίχθηκε η καθαίρεση, ήταν και ο συγκυλισμός, όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης.

Το χρονικό

Η 29χρονη Έλενα Φραντζή βρέθηκε νεκρή στις 23 Μαρτίου, οπότε και έγινε ευρέως γνωστή η συγκλονιστική ιστορία της ζωής της.

Ο θετός πατέρας της κοπέλας και ιερέας φέρεται να την κακοποιούσε από πολύ μικρή ηλικία, με το κορίτσι να καταγγέλει το περιστατικό σε ηλικία μόλις 10 ετών.

Κανένας δεν πίστεψε τότε το νεαρό κορίτσι, με το μαρτύριό της να συνεχίζεται.

Αφου ενηλικιώθηκε, η Έλενα αποφάσισε να μιλήσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του θετού της πατέρα.

Το δικαστήριο με απόφασή του, καταδίκασε τον ιερέα σε μόλις δύο χρόνια φυλάκιση, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού, ενώ η θετή της μητέρα δεν κατηγορήθηκε. Το διάστημα εκείνο, την Έλενα παρακολουθούσε ψυχολόγος, ενώ η νεαρή κοπέλα σπούδαζε κοινωνική λειτουργός, όπως ανέφερε το politis.com.cy.

Με τη λήξη της ποινής, ο ιερέας επέστρεψε στα καθήκοντά του, έχοντας και τη συμπαράσταση τόσο των ιερωμένων, όσο και της κοινότητας.

Η κοπέλα αυτοκτόνησε, σε ηλικία μόλις 29 ετών, χωρίς να έχει καταφέρει ποτέ να ξεπεράσει όσα συνέβησαν στην παιδική της ηλικία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ