Πέθανε στην Ιαπωνία σε ηλικία 117 ετών η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

Ήταν η γηραιότερη γυναίκα στην Ιαπωνία από τον Σεπτέμβριο του 2015 και πιθανότατα η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο από το Σεπτέμβριο του 2017.

Η Γιαπωνέζα Νάμπι Τατζίμα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 117 ετών.

Ήταν η γηραιότερη γυναίκα στην Ιαπωνία από τον Σεπτέμβριο του 2015 και πιθανότατα η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο από το Σεπτέμβριο του 2017, όταν πέθανε η τζαμαϊκανή Βάιολετ Μπράουν σε ηλικία επίσης 117 ετών, όπως αναφέρουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η Νάμπι Τατζίμα είχε περισσσότερους από 160 απογόνους και είχε γεννηθεί στις 4 Αυγούστου του 1890, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενώ άφησε την τελευταία της πνοή στο νησί Κικάι της περιφέρειας Καγκοσίμα, όπου γεννήθηκε.

Ο οργανισμός του Βιβλίου Καταγραφής Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, που ερευνούσε μετά το θάνατο της Μπράουν δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει την Τατζίμα ως την γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο. Στις 10 Απριλίου ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο είναι ο Γιαπωνέζος Μασάζο Νονάκα.

«Η Τατζίμα ζούσε σε ένα γηροκομείο. Ήταν πιο αδύναμη από τον Ιανουάριο και είχε νοσηλευτεί», σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, ο οποίος προσέθεσε ότι πέθανε από βαθιά γηρατειά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ