Γνωστή ηθοποιός συνελήφθη με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων

Στρατολογούσε σε μια αίρεση γυναίκες οι οποίες στη συνέχεια υποχρεώνονταν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με τον ηγέτη της.

Η ηθοποιός Άλισον Μακ, γνωστή από την αμερικανική τηλεοπτική σειρά Smallville, συνελήφθη με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων επειδή στρατολογούσε σε μια αίρεση γυναίκες οι οποίες στη συνέχεια υποχρεώνονταν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με τον ηγέτη της.

Η 35χρονη ηθοποιός συνελήφθη την Παρασκευή, όπως ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Ρίτσαρντ Ντόναχιου.

Οι γυναίκες που παρασύρονταν στην αποκλειστικά γυναικεία αίρεση αναγκάζονταν να έχουν σεξουαλικές επαφές με τον γκουρού Κιθ Ράνιερ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τελευταίος συνελήφθη στα τέλη Μαρτίου στο Μεξικού και εκδόθηκε στις ΗΠΑ.

Οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύονταν τα θύματα, όχι μόνο σεξουαλικά αλλά και μέσω της δουλειάς τους.

Το 1998 ο Κιθ Ράνιερ ίδρυσε έναν οργανισμό, τον Executive Success Program (ESP) που οργάνωνε διάφορα σεμινάρια με στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες "να εκπληρώσουν το δυναμικό τους". Πέντε χρόνια αργότερα ίδρυσε μια δεύτερη εταιρεία, τη Nxivm (προφέρεται "Νέξιουμ"). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι συμμετέχοντες πλήρωναν μέχρι και 5.000 ευρώ για να παρακολουθήσουν πενθήμερα "εκπαιδευτικά" σεμινάρια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, στο τέλος βρίσκονταν χρεωμένοι και αναγκάζονταν να δουλέψουν για τη Nxivm για να εξοφλήσουν τον Ράνιερ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ