«Τεχνολογία»: Η νέα τάση στον τουρισμό που γίνεται δημοφιλής όλο και περισσότερο!

Οι ταξιδιωτικές τάσεις αλλάζουν με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών στην ταξιδιωτική εμπειρία.

Έτσι, ενώ διαμορφώνονται με βάση κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες, κάθε χρόνο αναμένονται μοναδικές, καινοτόμες, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αυτές είναι οι κορυφαίες τάσεις στον τουρισμό για το 2018: 

1.  Η  τεχνολογία στην υπηρεσία του ταξιδιώτη
Η τουριστική βιομηχανία ήδη απολαμβάνει τα οφέλη από τις τεχνολογικές εφαρμογές στις online κρατήσεις και τη βελτίωση της εμπειρίας του ταξιδιώτη, ενώ γνωστή αεροπορική εταιρεία επενδύει σε μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να είναι σε θέση να κατανοεί καλύτερα και να προβλέπει τι πράγματι αναζητά ο πελάτης. Τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν πλέον ενσωματωμένες πλατφόρμες κρατήσεων στα websites τους και για τα σκάφη υπάρχει η Vyra.com, η μοναδική ελληνική πλατφόρμα online ενοικίασης σκαφών στη Μεσόγειο.
2. Νέα γυναίκα μόνη ταξιδεύει
Γνωρίζατε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των solo-travelers είναι γένους θηλυκού;  Οι solo ταξιδιώτισσες είναι πάντα έτοιμες να πακετάρουν και να φύγουν, ανταλλάσσοντας τις ανέσεις με ανεξαρτησία, νέους προορισμούς, δραστηριότητες και εμπειρίες. 

3. Δουλειά, αλλά και διασκέδαση
Με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις να τρέχουν, οι ταξιδιώτες πλέον προτιμούν να συνδυάζουν τη δουλειά με την αναψυχή, ψάχνοντας τρόπους να περάσουν ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό τους στα επαγγελματικά ταξίδια.

4. Αγορές που ωριμάζουν
Από την αρχή του 2018, περιοχές που βρίσκονταν χαμηλά στη λίστα των ταξιδιωτικών επιθυμιών αρχίζουν να ανεβαίνουν, κυρίως λόγω της αύξησης της οικονομικής σταθερότητας των κρατών σε συνδυασμό με την ανάγκη εξεύρεσης νέων προορισμών και μοναδικών εμπειριών. Τέτοιοι προορισμοί είναι η Κίνα, Αφρική αλλά και τα λιγότερα γνωστά αλλά εξίσου όμορφα ελληνικά νησιά, όπως οι Παξοί, η Κάρπαθος, η Ελαφόνησος και τόσοι άλλοι, ανεξερεύνητοι κοντινοί  προορισμοί.

5. Η εμπειρία είναι το ταξίδι
Η «εμπειρία» αναμένεται να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του τουρισμού και για το 2018. Οι ταξιδιώτες πλέον αναζητούν την ουσία του ταξιδιού στους ανθρώπους που συναντούν και τις εμπειρίες που αποκτούν, όχι στα ακριβά σουβενίρ, μια τάση που αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο μέσα στο 2018.   

6. Η πολυτέλεια ανθεί
Ο τουρισμός πολυτέλειας αποτελεί από μόνος του μια ολόκληρη βιομηχανία που αναμένεται να ανθίσει κι άλλο μέσα στο 2018. Από σουίτες σε αεροπλάνα, θεματικές αποδράσεις, σπα θέρετρα, εξωτικούς προορισμούς και διακοπές σε υπερπολυτελείς θαλαμηγούς, η πολυτέλεια είναι πάντοτε στη μόδα.


7.  Σύντομες αποδράσεις
Εκτός από τις πολυήμερες διακοπές, πολύ δημοφιλείς αναμένονται οι μονοήμερες εκδρομές και αποδράσεις του Σαββατοκύριακου σε κοντινές αποστάσεις, με τους ταξιδιώτες να αναζητούν ανεξερεύνητους προορισμούς κοντά στο σπίτι, σύμφωνα με το reader.gr.

8. Οικονομία
Εισιτήρια, διαμονή, μετακίνηση, διατροφή. Το συνολικό κόστος για τις διακοπές σε ένα νησί με την οικογένεια ή την παρέα είναι αρκετά μεγάλο και συχνά οι ταξιδιώτες αναζητούν πιο οικονομικές λύσεις, με κριτήριο ένα πιο οικονομικό budget. Όποια από τις παραπάνω κι αν είναι η τάση που θα σας οδηγήσει στον επόμενο προορισμό σας, οι διακοπές με σκάφος είναι μια επιλογή που ταιριάζει σε κάθε περίπτωση. Συνδυάζει τη μετακίνηση και τη διαμονή σε ένα, την ευελιξία μια σύντομης απόδρασης ή την εβδομαδιαία ξεκούραση στην οικονομική επιλογή ενός ιστιοπλοϊκού ή την πολυτέλεια μιας θαλαμηγού  παράλληλα με το πλήθος ανεξερεύνητων ή μη προορισμών, δραστηριοτήτων και εμπειριών. Βρείτε το κατάλληλο σκάφος για εσάς και την παρέα σας οπουδήποτε στη Μεσόγειο στην βραβευμένη πλατφόρμα της Vyra.com και πραγματοποιήστε απευθείας κράτηση online.

Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε ένα πολύ σύντομο ερωτηματολόγιο για τις διακοπές που ονειρεύεστε και το concierge τμήμα της εταιρείας θα σας στείλει εξατομικευμένες προτάσεις για τις διακοπές σας στο απέραντο γαλάζιο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ