Προκαλεί εκ νέου η Άγκυρα: "Ένας πόλεμος με την Ελλάδα θα ήταν σαν ενήλικος να χτυπάει μωρό στην κούνια..." (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισχυριζόμενος πως Τούρκοι κατέβασαν σημαίες από βραχονησίδες στο Αιγαίο, ο σύμβουλος του τούρκου προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις.

"Θα ήταν ντροπή για εμάς να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα. Θα ήταν σαν έναν ενήλικος να χτυπάει παιδί στην κούνια", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπουλούτ αναφερόμενος σ΄ έναν πιθανό πόλεμο Τουρκίας - Ελλάδας.

Ο γνωστός για την ακραία ρητορική του σύμβουλος του Ερντογάν, υπογράμμισε για το περιστατικό με τη σημαία στην βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς δεν κατέβασαν μόνο μια σημαία όπως είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, αλλά "κατέβασαν σε ένα βράδυ" και άλλες σημαίες από  βραχονησίδες. Ο Γιγίτ Μπουλούτ υποστήριξε μάλιστα ότι έστειλαν και σχετικό βίντεο σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.\

Αναφορικά με έναν πιθανό πόλεμο Τουρκίας – Ελλάδας, όπως σημειώνει το in.gr, συνέχισε την προκλητική του ρητορική, σημειώνοντας πως "θα ήταν ντροπή για εμάς να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα βλέποντας το θέμα από τεχνικής σκοπιάς. Θα ήταν σαν ένας ενήλικος να χτυπάει ένα παιδί στην κούνια, βλέποντας κανείς το συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των δύο χωρών".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ