Διπλό έγκλημα στην Κύπρο: Γνώριζαν για το χρηματοκιβώτιο - Ήξεραν ότι ίσως σκοτώσουν...

"Η υπόθεση οδηγείται προς πλήρη διαλεύκανση", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Κύπρου Ανδρέας Αγγελίδης.

Έτοιμοι να σκοτώσουν φαίνεται πως ήταν οι δράστες του διπλού φονικού στον Στρόβολο Λευκωσίας, όπως προκύπτει απ' τα μέχρι τώρα στοιχεία της ανάκρισης.

Ο 33χρονος σύντροφός της 21χρονη γνώριζε που ακριβώς βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο στο σπίτι της οικογένειας. Είχαν εξάλλου συναντηθεί αρκετό καιρό, σύμφωνα με όσα εκείνη κατέθεσε, πριν τη διάπραξη του εγκλήματος ώστε να οργανώσουν τη διάρρηξη στην οικία του άτυχου ζεύγους και να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο, όπως υποστήριξε.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου, ο 33χρονος φέρεται να είπε πως κατά την προσπάθειά τους να διαρρήξουν την οικία του ζεύγους «ίσως χρειαστεί να σκοτώσουμε». Στο μεταξύ, ο 22χρονος που συνελήφθη χθες για την υπόθεση, κατονόμασε τον 33χρονο ως το πρόσωπο που διέπραξε τους φόνους. Ο ίδιος φέρεται να παραδέχθηκε ότι μετέφερε τον 33χρονο το βράδυ του φονικού στη σκηνή του εγκλήματος και να είναι το δεύτερο πρόσωπο που μπήκε στο σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος του άτυχου ζεύγους είχε καταθέσει στους ανακριτές πως ο 33χρονος, που στην αναγνωριστική παράταξη αναγνώρισε ως το πρόσωπο που τον βρήκε στο δωμάτιό του, τον υποχρέωσε να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας για να μπει μέσα ο δεύτερος συνεργός του.

Η Αστυνομία εντόπισε τεκμήρια στην οικία του 22χρονου και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία πιθανόν να φορούσε κατά τη διάπραξη του εγκλήματος. Επίσης, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου, στα σημειωματάρια που εντοπίστηκαν στο όχημα του 33χχρονου, αναγράφονται τα γεγονότα της διπλής δολοφονίας. Ο 22χρονος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας χωρίς δικηγόρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ