Ποια είναι η σωστή διατροφή για τους πολυάσχολους ανθρώπους;

Οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο.

Οι ευθύνες και το τρέξιμο της καθημερινότητας δεν μας αφήνουν να ασχοληθούμε όσο θα θέλαμε με πράγματα που μας ενδιαφέρουν, όπως η υγιεινή διατροφή. Και όμως: εμείς πιστεύουμε ότι ισορροπημένη διατροφή και μια πολυάσχολη καθημερινή ζωή μπορούν να συμβαδίσουν, και θα σας δείξουμε πώς…

Ετοιμάστε τα γεύματά σας από νωρίς
Ίσως το πιο πετυχημένο πρόγραμμα. Φτιάξτε το μενού της εβδομάδας και την Κυριακή προετοιμάστε όσο περισσότερο φαγητό μπορείτε. Κόψτε λαχανικά για να τα έχετε έτοιμα ή μαγειρέψτε κρέας για να το χρησιμοποιείτε σε συνταγές καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Και, προφανώς, τα έτοιμα πιάτα στην κατάψυξη θα σας γλιτώσουν πολύτιμο χρόνο.

Αξιοποιήστε ό,τι έχει μείνει
Σπάνια θα φάμε όλο το φαγητό που μαγειρεύουμε, και επειδή δεν πρόκειται να πετάξουμε ποτέ αυτό (εκτός και αν έχει χαλάσει, προφανώς), εμείς το αξιοποιούμε σε άλλα γεύματα. Περισσεύει κοτόπουλο; Τέλεια προσθήκη στην αυριανή σαλάτα. Περισσεύουν λαχανικά; Τα βάζουμε σε μία ομελέτα το επόμενο πρωί και ξεκινάμε δυναμικά την ημέρα μας, αναφέρει το iatronet.gr.

Ετοιμάστε σνακ για τη δουλειά
Δυστυχώς, η δουλειά είναι το μέρος που οι περισσότεροι από εμάς αμελούμε τη διατροφή μας. Επειδή πολλές φορές δεν έχουμε ετοιμάσει κάτι, και η μεσημεριανή πτώση της ενέργειάς μας μπορεί να αποδειχθεί πολύ κακός σύμβουλος, φροντίζουμε να ετοιμάζουμε και μίνι-γεύματα για το γραφείο, με υγιεινά σνακ, όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα και γιαούρτι.

Τρώμε… χρωματιστά
Τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς χρώμα; Αυτή ήταν φιλοσοφική ερώτηση, αλλά πρέπει να την δούμε και κυριολεκτικά: Όλα αυτά τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά που βλέπουμε στους πάγκους; Αυτές οι χρωστικές που τους δίνουν τα τέλεια χρώματά τους είναι στην πραγματικότητα θρεπτικά συστατικά, μερικά εκ των οποίων έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Δεν είμαστε μόνοι
Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να τα παρατήσουμε (“Για ένα γεύμα μόνο”, θα πούμε στον εαυτό μας) και να ξεφύγουμε από την ισορροπημένη διατροφή μας. Για αυτό και θα ήταν πολύ καλή ιδέα αν μιλούσαμε με κάποιο άτομο από τον κύκλο μας που επίσης προσπαθεί να φτιάξει την διατροφή του, ώστε να υπάρχει στήριξη στις πιο δύσκολες στιγμές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ