Πώς να χάσεις κιλά: Αλήθειες και Μύθοι

Το κεφάλαιο «δίαιτα» είναι τεράστιο για τους περισσότερους ανθρώπους και κυρίως για τον γυναικείο πληθυσμό.

Οι πιο πολλές γυναίκες έχουν προσπαθήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά και φυσικά όλοι έχουμε πει (και ξαναπεί) «από Δευτέρα δίαιτα».

Μερικές φορές αρκούν οι κοινές πεποιθήσεις, η ημιμάθεια και η άγνοια για να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την προσπάθειά μας ώστε να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά. Στο βιβλίο του, A Short Guide to a Long Life, ο David B. Agus, MD παραθέτει βασικές αλήθειες και μύθους που όλοι έχουμε σκεφτεί κατά καιρούς, σε μία προσπάθεια να κάνει τη διαδικασία του αδυνατίσματος πιο εύκολη.

Η απώλεια κιλών απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Αλήθεια: Χρειάζεται προσπάθεια για να χάσεις βάρος. Μικροί, καθημερινοί στόχοι θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά.

Μόνο οι ρεαλιστικοί στόχοι θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος. Αλήθεια: Μπορείς να θέσεις ακόμα και υπερβολικούς στόχους, αλλά στην πραγματικότητα, θα δεις αποτελέσματα με ρεαλιστικούς στόχους.

Αν δεν είσαι φιλόδοξη με τον στόχο σου, θα αποτύχεις. Αλήθεια: Μπορείς να είσαι όσο φιλόδοξη θέλεις, παρά τους περισπασμούς. Θα δεις τους κόπους σου να ανταμείβονται.

Αν δεν είσαι ψυχικά έτοιμη να αλλάξεις τη διατροφή σου, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πετύχει. Αλήθεια: Το παραμικρό κίνητρο μπορεί να σε βοηθήσει να πας πολύ μπροστά. Αν έχεις τη διάθεση να κάνεις κάποιες αλλαγές, θα δεις ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

Αν χάσεις γρήγορα τα κιλά, θα τα ξαναπάρεις πιο εύκολα. Αλήθεια: Δεν ισχύει πάντα ότι η απώλεια βάρους πρέπει να είναι μία μακροπρόθεσμη διαδικασία. Για κάποιους, η απώλεια κιλών μπορεί να γίνει πιο εύκολα και γρήγορα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ