Ποιος είναι ο πιο περίεργος τρόπος για να αδυνατίσεις;

Ο πιο απλός και συνάμα περίεργος τρόπος για να αδυνατίσεις και να πάρεις περισσότερα θρεπτικά στοιχεία από τη διατροφή σου, περιλαμβάνει φλούδες!

Αν μέχρι σήμερα έτρωγες την μπανάνα ή τα υπόλοιπα φρούτα χωρίς τη φλούδα, μην το ξανακάνεις.

Σίγουρα γνωρίζεις πως οι μπανάνες είναι γεμάτες κάλλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C, και βιταμίνη Β6. Αυτό που δεν ξέρεις είναι πως η φλούδα μπανάνας έχει ακόμα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία και τη διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών που μειώνουν το γλυκαιμικό δείκτη και περιορίζουν την όρεξη και καλίου σε σχέση με την υπόλοιπη μπανάνα.

Ταυτόχρονα, η φλούδα μπανάνας περιέχει λουτεΐνη, ένα καροτενοειδές που είναι γνωστό πως ενισχύει την υγεία των ματιών αλλά και τυπτοφάνη, ένα αμινοξύ με ιδιότητες χαλάρωσης. και πρεβιοτικές ίνες για την προαγωγή των βακτηρίων του εντέρου.

Αγόρασε βιολογικές μπανάνες για να εκμεταλλευθείς άφοβα τις φλούδες στη διατροφή σου κι αν δεν ξέρεις πώς να τις καταναλώσεις, ρίξτες μέσα στο smoothie σου. Όσο πιο ώριμη η μπανάνα, τόσο πιο γλυκιά η φλούδα της, αναφέρει το queen.gr.

 

Αν σου αρέσουν οι φλούδες, δοκίμασε και φλούδα από ακτινίδιο που περιέχει τριπλάσιες ποσότητες αντιοξειδωτικών σε σχέση με το εσωτερικό του αλλά και φλούδες εσπεριδοειδών, κάτι που μάλλον κάνεις ήδη στα κέικ και τα γλυκίσματά σου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ