Μαρμελάδα φράουλας με βανίλια από την μοναδική Ντίνα Νικολάου

Η αγαπημένη μαρμελάδα των παιδικών μας χρόνων... Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

800 γρ. φράουλες

450 γρ. ζάχαρη

1 λοβός βανίλιας

χυμό ½ λεμονιού

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Πλένω, σκουπίζω και κόβω το κοτσανάκι από τις φράουλες. Αν είναι μεγάλες τις κόβω στη μέση. Τις βάζω σε ένα μπολ τις πασπαλίζω με τη ζάχαρη και τις περιχύνω με το χυμό λεμονιού. Σκεπάζω το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνω στο ψυγείο  για 12 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους. Μετά τις βάζω σε μια κατσαρόλα με τη βανίλια κομμένη κάθετα στη μέση-αν θέλω μπορώ να ξύσω τα σποράκια από τους λοβούς – και βράζω σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς το σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει για 30 λεπτά. Κατόπιν την ξαναβάζω στη φωτιά και σιγοβράζω για 20 λεπτά ακόμη.
Αμέσως μετά τη μεταφέρω στα αποστειρωμένα ζεστά βαζάκια.
Γεμίζω τα βάζα με τη μαρμελάδα όσο είναι ακόμη και τα δύο ζεστά. Τα κλείνω και τα γυρίζω ανάποδα. Τα αφήνω έτσι γυρισμένα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Μετά τα γυρίζω  και τα κρατάω μακριά από τον ήλιο αλλά και την υγρασία.

WHO IS WHO


Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ