Folli Follie: Το θρίλερ συνεχίζεται- Απώλειες άνω του 60% μέσα σε δύο ημέρες για την μετοχή- Έλεγχος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Μέσα σε δύο μόλις ημέρες η η μετοχή της Folli Follie έχει καταγράψει απώλειες άνω του 60%.

Συνεχίζεται το θρίλερ για την εταιρεία Folli Follie, καθώς η μετοχή της άνοιξε με πτώση 30% στα 7,52 ευρώ, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά και τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε με έκθεσή του το QCM.

Ο "πόλεμος" που έχει ξεσπάσει μεταξύ της μεγάλης λιανεμπορικής εταιρείας Folli Follie και του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM) δεν έχει τέλος, με το αμερικανικό hedge fund να εξαπολύει δεύτερο χτύπημα κατά του Folli Follie Group, δημοσιοποιώντας έκθεση όπου αμφισβητεί το εύρος και την αποδοτικότητα των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Στην υπόθεση παρενέβη πλέον και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Μέσα σε δύο μόλις ημέρες η μετοχή της Folli Follie έχει καταγράψει απώλειες άνω του 60%.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Folli Follie, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, με δήμοσια δήλωση του ανέφερε: “Με μεγάλη αγανάκτηση και θυμό αναφέρομαι στα γεγονότα που έχουν προκύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ως αποτέλεσμα της άδικης επίθεσης που δέχεται το brand FOLLI FOLLIE και κατ’ επέκταση ο Όμιλος FF Group από ομάδα κερδοσκόπων, οι οποίοι βάσει οργανωμένου σχεδίου επέφεραν πλήγμα και ζημία στον όμιλο και στους μετόχους του,αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Με την παρούσα δήλωσή μου, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους μετόχους, τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, τις συνεργαζόμενες τράπεζες και τους εργαζομένους του Ομίλου μας, ότι θα λάβω αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της αλήθειας και της εμπιστοσύνης προς την εταιρεία που μετρά 35 χρόνια επιτυχημένης πορείας.

Το όραμα μας για τον Όμιλο FF Group θα παραμείνει δυνατό και δεν θα επιτρέψω να κλονιστεί περαιτέρω με τις κερδοσκοπικές προθέσεις μιας ομάδας που έχει ως φιλοσοφία να σορτάρει μετοχές και να επιχειρεί να καταστρέψει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής πολλών χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται, στηρίζουν και εμπιστεύονται τον Όμιλό μας.

Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύομαι 1) να ενημερωθούν πλήρως εντός της αυριανής ημέρας (σ.σ. σήμερα Δευτέρα) σε ήδη προγραμματισμένη συνάντηση οι εποπτικές αρχές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και να τεθούν υπόψη τους όλα τα στοιχεία που διαψεύδουν το περιεχόμενο της επίμαχης έκθεσης, καθώς και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί 2) να ακολουθήσει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και να τεθεί στην διάθεση όλων αναλυτική λίστα των σημείων πώλησης (POS) του brand Folli Follie, από την οποία προκύπτει πόσο αβάσιμοι είναι οι ισχυρισμοί που έγιναν σημαία στην επίμαχη έκθεση της Παρασκευής και 3) από αύριο το πρωί να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.”

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέλαβε πρωτοβουλία την στιγμή που κάποιοι επενδυτές έχουν απωλέσει το 60% των κεφαλαίων που έχουν επενδύσει στην Folli Follie.

Με ενημέρωση της λίγο πριν από την έναρξη της συνεδριασης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρεί ότι με αφορμή την έκθεση, αλλά και τις τρεις ανακοινώσεις με τις οποίες απαντά η FFG και έχοντας ως στόχο την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς εν γένει και την προστασία των συναλλασσόμενων σε αυτήν προχωρά στις ακόλουθες ενέργειες.

1. Θα ζητήσει από την εισηγμένη εταιρεία, να προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της FFG προέρχεται εκτός Ελλάδος.

Ως προς τον ανεξάρτητο έλεγχο θα τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, για τα δε αποτελέσματά του, θα υπάρξει ανακοίνωση στο επενδυτικό κοινό.

2. Έχει ζητήσει από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, ως αρμόδιας Αρχής για τον έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών, να προβεί σε κατά προτεραιότητα ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της FFG επί των οικονομικών της καταστάσεων, για την οικονομική χρήση 2017.

3. Θα ζητήσει από το επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management να προβεί σε αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην ως άνω έκθεση, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία.

4. Όπως κατά πάγια πρακτική πράττει σε περιπτώσεις σημαντικής διακύμανσης κινητών αξιών εκδοτών, έχει ήδη ξεκινήσει διερεύνηση των συναλλαγών.

Η μετοχή της Folli Follie έκλεισε τον Απρίλιο στα 15,70 ευρώ, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά το 1,05 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα η αποτίμηση στο ταμπλό έχει φτάσει στα 503 εκατ. ευρώ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ