Αντιτρομοκρατική: Συνέλαβαν 14 που έκαναν ληστείες για το «επαναστατικό ταμείο»

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται πως τροφοδοτούσαν λογαριασμούς προσώπων εμπλεκόμενων σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Δεκατέσσερις υπόπτοι συνελήφθησαν από την αστυνομία, καθώς φέρονται να είχαν αναλάβει να συντηρούν το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», κάνοντας ληστείες και κλοπές.

Οι 11 άνδρες και οι 3 γυναίκες κατηγορούνται πως τροφοδοτούσαν λογαριασμούς προσώπων εμπλεκόμενων σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Τα ονόματα των 14 συλληφθέντων προέκυψαν από τη συνεχιζόμενη έρευνα του ειδικού εφέτη ανακριτή, με την συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής.

Τα ποσά που κατέθεταν οι κατηγορούμενοι ήταν συνήθως μικρά κάθε φορά, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής το συνολικό ποσό που έχει διακινηθεί μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος λογαριασμός φέρεται να ανήκει στον υπόδικο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού και είναι κατηγορούμενος για την αποστολή του δέματος - βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός φαίνεται να έχει ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ