Φεστιβάλ Καννών: Οι Made in Greece συμμετοχές με χρώματα & Έλληνες πρωταγωνιστές

Αυτές θα είναι οι ελληνικές συμμετοχές στο 71ο Φεστιβάλ των Καννών...

Το 71ο Φεστιβάλ Καννών ανοίγει σήμερα την αυλαία του, με την ταινία «Everybody knows», του Ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί.

Οι ταινίες που θα διεκδικήσουν φέτος τον Χρυσό Φοίνικα στο επίσημο τμήμα του Φεστιβάλ θα είναι δεκαοκτώ, ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν δύο δημιουργοί που συμμετέχουν στην «Εβδομάδα Κριτικής» του Παράλληλου Τμήματος του Φεστιβάλ.

Πρόκειται για τις ελληνικές μικρού μήκους ταινίες «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου και «Third Kind» του Γιώργου Ζώη.

«Είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς και η Σοφία έχει ένα όνειρο που δεν λέει σε κανέναν: καθώς περπατάει στην έρημο, μαθαίνει ότι είναι άρρωστη. Υποκρίνεται ότι δεν την νοιάζει. Εχει χάσει την καρδιά της;» σε αυτή τη φράση συνοψίζεται η υπόθεση της ταινίας, στην οποία παίζουν οι: Σοφία Κόκαλη, Νίκος Ζεγκινόγλου, Κατερίνα Ζησούδη, Γιάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Φαίδρα Τσολίνα, Προμηθέας Αλειφερόπουλος.

Μετά την «Αλεπού» και το «Hiwa», η Ζακλίν Λέντζου φτάνει στο διαγωνιστικό τμήμα της Εβδομάδας Κριτικής με την μικρού μήκους ταινία «Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς».

Επίσης, Η νέα, τέταρτη, μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη «Third Kind» θα κάνει την πρεμιέρα της στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ.

Πρόκειται για μία ταινία επιστημονικής φαντασίας, που η υπόθεσή της είναι η εξής: Σε μια Γη που είναι πλέον ένα εγκαταλελειμμένο μέρος, καθώς η ανθρωπότητα έχει βρει καταφύγιο αλλού, τρεις αρχαιολόγοι επιστρέφουν στον πλανήτη για να αναζητήσουν την πηγή ενός μυστηριώδους σήματος. Η ταινία γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Α. Βαρδάξογλου, Ε. Ραμπσίλμπερ και  Ν. Χανακούλας.

Επίσης, η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Ελληνονοτιοαφρικανού Ετιέν Καλός, «Οι Θεριστές», σε συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, θα προβληθεί στην ενότητα «Ένα Κάποιο Βλέμμα».

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται στη διάρκεια του ετήσιου θερισμού του καλαμποκιού στην επαρχία της Free State της Νότιας Αφρικής, το τελευταίο προπύργιο της μόνης λευκής κοινότητας της ηπείρου, των Αφρικάνερς.

Τέλος, η νέα ταινία του Gianni Zanasi, «Τroppa Grazia», επιλέχθηκε ως ταινία λήξης στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών Quinzaine des Realisateurs του 71ου Φεστιβάλ Καννών.

γυρίσματα στην Ελλάδα η νέα ταινία, συμπαραγωγή της StraDa, «Η Ευτυχία είναι ένα Πολύπλοκο Σύστημα», (Τroppa Grazia) φέρνει ελληνικό χρώμα στις Κάννες.

Πρόκειται για μια ανθρώπινη ιστορία που καθηλώνει και τελικά σε φέρνει αντιμέτωπο με το ερώτημα: «Τι χρειάζεται για να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους;».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ