Ο Κουράκης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά & η Όλγα Κεφαλογιάννη της ΝΔ υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Το άρθρο 8 που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις...

Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα «μέτρα για την προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και αναδοχής».

Το επίμαχο άρθρο 8 που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, έχει δημιουργήσει πολλές συζητήσεις με πολλούς βουλευτές να διαφοροποιούνται από την επίσημη γραμμή του κόμματός τους.

Ανάμεσά τους και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία τάχθηκε, από το βήμα της Βουλής υπέρ του δικαιώματος και τον ομοφύλων ζευγαριών στην αναδοχή.

Η ίδια τόνισε στην ομιλία της πως «Σήμερα, είναι καιρός και ανάγκη, να προσεγγίσουμε τους θεσμούς αναδοχής και υιοθεσίας με γνώμονα την προαγωγή του συμφέροντος της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των παιδιών που δεν τυγχάνουν γονεϊκής φροντίδας. Με κριτήριο τη θεμελιώδη υποχρέωση ενός ευρωπαϊκού κράτους δικαίου να σέβεται την ανθρώπινη αξία και τα συνταγματικά δικαιώματα που την εξειδικεύουν. Με σεβασμό στην προσφορά της επιστημονικής έρευνας στα θέματα προστασίας της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών που βρίσκονται σε κλειστή ιδρυματική φροντίδα. Επειδή ο νομοθέτης υποχρεούται να παρεμβαίνει στις αναγκαίες εκσυγχρονιστικές τομές με γνώμονα την προαγωγή του κοινωνικού συμφέροντος, υποστηρίζω την ανάγκη εξεύρεσης μιας ρεαλιστικής λύσης που θα ρυθμίζει με σεβασμό και αποτελεσματικότητα ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα. Η κοινωνική πρόοδος και η προάσπιση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία δεν είναι προνόμιο της αριστεράς. Είναι δικαίωμα και υποχρέωση για όλους και όλες εμάς που πιστεύουμε σε ανοιχτές, δημοκρατικές, φιλελεύθερες κοινωνίες. Σε κοινωνίες αλληλεγγύης, προστασίας και πρόνοιας».

Υπερ της ψήφισης του νομοσχεδίου, τάχθηκε και ο Τάσος Κουράκης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επεσήμανε πως «Η σεξουαλική επιλογή δεν είναι πάθηση… Θα πρέπει να ανοίξουμε ακόμα περισσότερο τη συζήτηση σε σχέση με την υιοθεσία. Το θέμα είναι ώριμο και η κοινωνία ζητά από μας να προχωρήσουμε πιο γρήγορα»

«Είναι ώρα να ξεφύγουμε από σκοταδιστικές αντιλήψεις. Η ισορροπία της οικογένειας δεν εξαρτάται από το φύλο των γονέων ή από το αν είναι μονογονεϊκή...» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμπλήρωσε «Και σε ό,τι αφορά τον πολιτικό γάμο και στην τεκνοθεσία να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση του Αστικού Κώδικα. Είναι σημαντικό να εγγράψουμε το δικαίωμα στο γάμο και στην υιοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ