Σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες αυξήθηκαν κατά 250% οι αφίξεις των Κινέζων τουριστών;

Η συμβολή της κινεζικής αγοράς στον τουρισμός της Ευρώπης συνεχίστηκε σε υψηλά επίπεδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που επωφελήθηκαν περισσότερο από τις αφίξεις Κινέζων ήταν η Σερβία (+254%) και το Μαυροβούνιο (+153%), όμως με χαμηλή εκκίνηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και εξαιτίας της διευκόλυνσης έκδοσης visa, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του α’ 3μηνου της ETC.

Η συμβολή της κινεζικής αγοράς στον εισερχόμενο τουρισμό στην Ευρώπη συνεχίστηκε σε υψηλά επίπεδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

H Κροατία και η Πολωνία είχαν αύξηση 46% και 30% αντίστοιχα, εξαιτίας των προωθητικών ενεργειών στη συγκεκριμένη αγορά. Η Φινλανδία είχε αύξηση 21% χάρη στη στρατηγική της Finnair στις ασιατικές αγορές.

Η Τουρκία είχε αύξηση 100% στις αφίξεις Κινέζων, λόγω της τουριστικής στρατηγικής της με κύριο θέμα τη διαφοροποίηση και με έμφαση σε αγορές πέραν των παραδοσιακών δυτικών προκειμένου να διασφαλιστεί η τουριστική ανάπτυξη ανεξάρτητα από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού, οι Κινέζοι τουρίστες, εξαιτίας της διευρυμένης μεσαίας τάξης, των αυξημένων αεροπορικών συνδέσεων και των ευκολότερων διαδικασιών έκδοσης visa, συμβάλλουν σημαντικά στις τουριστικές αφίξεις στην Ευρώπη.

Επιπλέον, το Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας 2018 αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω την προβολή της Ευρώπης ως τουριστικού προορισμού στην Κίνα και να βοηθήσει στη διατήρηση του μεριδίου εισερχόμενου τουρισμού στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ