Ο μοναδικός μας Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί: Αντιοξειδωτικό Bloody Mary! Δείτε πως

Επειδή είναι αντιοξειδωτικό cocktail είναι αρκετά πικάντικο!!! 

Συστατικά
800 γρ. χυμός ντομάτας
χυμό από 1 μικρό λεμόνι
1 κ.σ. horseradish
½  κ.σ. ταμπάσκο
1 κ.σ. Worcestershire sauce
1 σκ. σκόρδο
½ κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
½ κ.γ. πιπέρι
½ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη
½ κ.γ. μπούκοβο
¼ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. κάρδαμο, σε σκόνη
1 κ.γ. αλάτι
παγάκια
Για το σερβίρισμα

1 στικ σέλερι, για σερβίρισμα
ελιές χωρίς κουκούτσι
πιπερίτσα πίκλες
αγγούρι πίκλες

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από τα παγάκια.
Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Βάζουμε στα ποτήρια πάγο και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
Σερβίρουμε με το στικ σέλερι, τις ελιές, την πιπερίτσα και το αγγούρι πίκλες.
 

WHO IS WHO

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τη σαλάτα, ή 1-2 ώρες πριν, χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε και όσα κρεμμυδάκια πίκλες θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ