Ήντα κάνεις Κάρολε; - Χόρεψε πεντοζάλη και αποθεώθηκε! - Το χρονικό της επίσκεψης στην Κρήτη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με χορευτικές ... επιδείξεις ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα. Κάρολος και Καμίλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν "από πρώτο χέρι" την κρητική φιλοξενία.

Το γύρο του κόσμου κάνουν στιγμιότυπα με τις εικόνες από την επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα, που ολοκληρώθηκε στο παραδοσιακό χωριό Αρχάνες Ηρακλείου. Πέρα από κάθε Πρωτόκολλο, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, χόρεψαν κρητικούς χορούς, συνομίλησαν με τους κατοίκους και δοκίμασαν παραδοσιακές λιχουδιές.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έφτασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στις Αρχάνες. Εκεί τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Μανώλης Κοκοσάλης και άλλοι φορείς του τόπου, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

Στην πλατεία στήθηκαν τραπέζια με τοπικές, παραδοσιακές νοστιμιές προς τιμήν τους. Κάρολος και Καμίλα γεύτηκαν διάφορα κρητικά προϊόντα όπως κρασί, σταφίδες, λάδι, λουκάνικα, αρωματικά και τυριά.

Ο Κάρολος περιηγήθηκε και σε καφενεία του χωριού όπου συνομίλησε με πολίτες που τον υποδέχθηκαν με θέρμη. Του προσφέρθηκαν δώρα, ιστορικά βιβλία κι ένα καλάθι με κρητικά προϊόντα.

Το πριγκιπικό ζεύγος χαιρέτησε τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι είχαν στήσει ένα μεγάλο γλέντι, ενώ ο Κάρολος δε δίστασε να μπει στον χορό.

 

Το στιγμιότυπο μάλιστα ανέβασε στο Twitter ο επίσημος λογαριασμός του πριγκιπικού ζεύγους.

 

 

 

 

Ο πρίγκιπας έδειξε να το διασκεδάζει ιδιαίτερα και χόρεψε όλοκληρο το τραγούδι αγκαλιασμένος με τους Κρητικούς και όπως ήταν αναμενόμενο στο τέλος αποθεώθηκε με χειροκροτήματα!

 

Στο τέλος το πριγκιπικό ζεύγος έλαβε ένα καλάθι γεμάτο με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, τα οποία αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και αναχώρησε για το αεροδρόμιο.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας λίγο νωρίτερα βρέθηκε στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου όπου ενημερώθηκε για το πρόγραμμα της φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη, παρουσία του εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Φιλίπ Λεκλέρ. Εκεί ο πρίγκιπας Κάρολος είχε ολιγόλεπτες συζητήσεις με πρόσφυγες που διαμένουν στο νησί.

 

Νωρίτερα Κάρολος και Καμίλα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Στην προτομή του αρχαιολόγου Άρθρουρ Εβανς, έγινε ανταλλαγή δώρων. Στον πρίγκιπα Κάρολο, δόθηκε δώρο ένα μινωικό κύπελλο και στην Καμίλα μια καρφίτσα.

Ντόπιοι αλλά και ξένοι επισκέπτες του νησιού βρέθηκαν εκεί για να δουν τον πρίγκιπα και τη σύζυγό του από κοντά, ενώ οι φωτογραφικές μηχανές πήραν φωτιά!

Κάρολος και Καμίλα εμφανώς ευδιάθετοι συνέχισαν να σπάνε το πρωτόκολλο χαιρετώντας διά χειραψίας απλό κόσμο, αφού είχαν είχαν ζητήσει ο αρχαιολογικός χώρος να παραμείνει ανοιχτός για το κοινό.

Το πριγκιπικό ζεύγος ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού από την υπουργό Λυδία Κονιόρδου και τη ΓΓ του Υπουργείου, Μ. Βλαζάκη και η Καμίλα συναντήθηκε με παιδιά από το 44ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου που βρίσκονταν εκεί.

Αμέσως μετά Κάρολος και Καμίλα ακολούθησαν χωριστό πρόγραμμα.

Λίγο πριν τις 14.00 μετά το μεσημέρι, ο Κάρολος έφθασε στη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή. Επισκέφθηκε το Κέντρο Μελετών της Σχολής, όπου παρακολούθησε την παρασκευή μινωικού γεύματος, και το Στρωματογραφικό Μουσείο, όπου ξεναγήθηκε από το διευθυντή Τζον Μπένετ και από τον επιμελητή της έκθεσης, Κώστα Χρηστάκη.

Στο χώρο όπου διαμορφώθηκε ειδικά για την εκδήλωση παρασκευής του γεύματος, το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν οι κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μαρέβα Μητσοτάκη και η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη.

Στον πρίγκιπα έδειξαν πως παρασκευάζονται γεύματα με ρίζες … στη μινωική Κρήτη, από αγνά, παραδοσιακά προϊόντα, ακολουθώντας συνταγές που χάνονται στα βάθη του χρόνου.

Τα τρία πιθάρια της φωτογραφίας περιείχαν φακές με σκόρδο, κόλιανδρο και μέλι, ενώ επίσης παρασκευάστηκαν:

Κοτόπουλο με σιδαμι σύκα και μέλι

Κοτόπουλο με αμπελόφυλλα και σύκα

Χοιρινό με πετιμέζι και αχλάδια

Χοιρινό με χοντρό και φασκόμηλο

Και αρνί με ξινό χοντρό

Ο πρίγκιπας τηρώντας το Πρωτόκολλο, αρκέστηκε στο … να δει και να οσφρανθεί, ωστόσο δε δοκίμασε τα πιάτα. Έγινε όμως μέρος της διαδικασίας, ρίχνοντας ο ίδιος μέλι στις φακές.

Η δούκισσα της Κορνουάλης επισκέφθηκε το οινοποιείο Λυραράκη και ξεναγήθηκε στο υπαίθριο μουσείο κρητικών ποικιλιών. Της προσφέρθηκαν ως δώρα κρασί ελιές και τυρί, ενώ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο παρασκευής του κρασιού.

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο MadeinGreecenews στις 11 Μαΐου 2018

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ