Μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 28 νεκροί & πάνω από 1000 τραυματίες- Ανάμεσά τους & μικρά παιδιά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και πολλά παιδιά, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1000.

Τουλάχιστον 28 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά πυρά, μετά από αιματηρές συγκρούσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Οι ταραχές ξεκίνησαν λίγο πριν τα εγκαίνια της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Το γεγονός αυτό εξόργισε τους Παλαιστίνους, καθώς θεωρήθηκε ως ξεκάθαρη υποστήριξη από την πλευρά των Αμερικανών στους Ισραηλινούς.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και πολλά παιδιά, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1000, όπως αναφέρει το BBC

Οι διαδηλώσεις στα σύνορα εντάθηκαν σήμερα και λόγω της 70ής επετείου της ίδρυσης του Ισραήλ με τα μεγάφωνα σε τεμένη της Γάζας να καλούν τους Παλαιστίνιους να συμμετάσχουν στη «Μεγάλη πορεία της επιστροφής».

(Photo: REUTERS/Mohammed Salem)

Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι 35.000 Παλαιστίνιοι έλαβαν μέρος σε "βίαιες ταραχές" κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας και ότι τα στρατεύματά του λειτουργούσαν "σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα 14χρονο αγόρι, αλλά και ένας άνδρας σε αναπηρική καρέκλα ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους σήμερα, όπως τονίζει το Reuters.

Οι τελευταίες απώλειες ανέβασαν τον αριθμό των θυμάτων σε 73 για τους Παλαιστίνιους, από την ώρα που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες, πριν από έξι εβδομάδες. 

(Photo: REUTERS/Mohammed Salem)

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ