Παγκόσμια συγκίνηση προκαλεί το μακελειό με 58 νεκρούς Παλαιστίνιους στη Γάζα: Συνταρακτικές εικόνες από το πεδίο μάχης

Η υφήλιος παρακολουθεί με τρόμο όλα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας...

Το συνεχιζόμενο μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας έχει συγκλονίσει τον πλανήτη.

Οι νεκροί είναι πλέον τουλάχιστον 58, όπως μεταδίδει το Al Jazeera, ανάμεσά τους και ένα μωρό μόλις οκτώ μηνών, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.700!

(Photo: Getty)

Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε αληθινά πυρά έναντι στους Παλαιστίνιους διαδηλωτές που εξέφραζαν την αντίθεση και τις διαμαρτυρίες τους, με αφορμή τα εγκαίνιας της πρεσβείας των ΗΠΑ η οποία μεταφέρθηκε στην Ιερουσαλήμ, από το Τελ Αβίβ.

(Photo: AP)

Και ενώ την ώρα τον εγκαινίων, μέσα στο χώρο της εκδήλωσης όλοι τόνιζαν πως επιθυμούν την ειρήνη, τελικά το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στην περιοχή, με τις συνεχιζόμενες ταραχές να προκαλούν ανησυχία αλλά και κατακραυγή από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας.

Η Ιβάνκα Τραμπ εγκαινίασε, χαμογελαστή, τη νέα πρεσβεία εκ μέρους του πατέρα της και Προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αλλά έστειλε με βίντεο το μήνυμά του, μιλώντας και εκείνος για ειρήνη, ενώ την ίδια ώρα στη Λωρίδα της Γάζας, η κατάσταση ήταν έκρυθμη με πολλούς Παλαιστίνιους να χάνουν τη ζωή τους ή να τραυματίζονται σοβαρά από τα πυρά του Ισραηλινού στρατού- ανάμεσά τους, το ακόμα πιο ανατριχιαστικό είναι, πως υπήρχαν και μικρά παιδιά.

(Photo: Getty Images/ Ideal Image)

Από όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, στις 30 Μαρτίου, 107 Παλαιστίνοι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ περισσότερα από 12.000 άτομα έχουν τραυματιστεί.

(Photo: AP)

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν όσα συμβαίνουν, ενώ τόνισαν πως οι Ισραηλινές δυνάμεις να σταματήσουν και να σεβαστούν το δικαίωμα στη ζωή, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου να μιλά την ίδια ώρα για "αυτοάμυνα εναντίον της οργάνωσης Χαμάς" που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.

 

 

(Photo: AP)

(Photo: AP)

(Photo: Getty Images/ Ideal Image)

(Photo: AP)

(Photo: Getty Images/ Ideal Image)

(Photo: AP)

(Photo: EPA)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ