Παραιτήθηκε ο Νίκος Σακελλαρίου από τη θέση του πρόεδρου του ΣτΕ μετά τις διαρροές για το Ασφαλιστικό

Ο Νίκος Σακελλαρίου αναφέρθηκε στις πρόσφατες "διαρροές" από την διάσκεψη που αφορούσε την εκδίκαση της συνταγματικότητας των περικοπών στις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Την παραίτησή του ανακοίνωσε, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου.

Μετά από 42 χρόνια θητείας, υπέβαλλε την παραίτησή του στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος την έκανε δεκτή.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρόσφατη διαρροή πληροφοριών για το "νέο ασφαλιστικό σύστημα και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία", κάνοντας λόγο για «αδιανόητη και απαράδεκτη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου», τονίζοντας πως δεν μπορεί να το ελέγξει και αδυνατεί μετά από όλα αυτά να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου έγινε γνωστό, από διαρροή, ότι το ΣτΕ έκρινε συνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις που προβλέπονται από τον νόμο Κατρούγκαλου, προκαλώντας  αντιδράσεις από τους συνταξιούχους. 

Καθήκοντα προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αναλαμβάνει, προσωρινά μέχρι να επιλεγεί ο επόμενος πρόεδρος του ΣτΕ, ο αρχαιότερος δικαστής, ο νυν αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος. 

(Ο Αθανάσιος Ράντος)

Για τις υποθέσεις του ασφαλιστικού νόμου καθήκοντα προέδρου θα ασκεί η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη-Ειρήνη Σαρπ, ενώ για την υπόθεση του Τούρκου αξιωματικού, καθήκοντα προέδρου θα ασκεί ο αντιπρόεδρος Χρίστος Ράμμος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ